Glutenfri eple-cobbler
Eple cobbler er et kjent bakverk i både Storbritannia, Australia og USA, og er en herlig blanding av eplekake, eplepai og smuldrepai. Cobbler smaker himmelsk, er superenkelt å lage, og ofte har man ingrediensene allerede på plass i kjøkkenskapet. I tillegg er det lite som slår eple- og kanelduften som sprer seg i hjemmet når man baker en cobbler. Denne varianten er laget med glutenfritt mel, men kan lett erstattes med vanlig hvetemel om man ønsker det.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Smelt Melange.
3. Skrell eplene og kutt de i små skiver.
4. Dander skivene i en kakeform. I oppskriften er det brukt en 28 cm paiform, men man kan også bruke ildfastform, springform eller brødform.
5. Bland sammen mel, sukker, kanel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle, og tilsett to egg. Rør blandingen sammen med en gaffel til du har en smidig og bløt deig.
6. Fordel deigen over epleskivene ved hjelp av en spiseskje. Ha til slutt over den smeltede margarinen.
7. Stek midt i ovnen på 175 grader i cirka 30 minutter.
8. Serveres lun, og gjerne med vaniljeis.
Tips!
Hvis toppen begynner å bli gylden eller brent veldig tidlig, så kan du legge et ark med aluminiumsfolie over eller rundt kantene. Dette vil forhindre at toppen blir brent.
Andre Cobbler oppskrifter så blandes gjerne smøret inn i deigen og det brukes ikke egg, mente det var sånn med denne oppskriften også. Endret den?