Her får du en enkel versjon av den berømte konfektkaken, som har fått navnet sitt etter en fransk skuespiller. Denne oppskriften gir deg rundt 15 kaker som vil imponere gjestene.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

400 gram kransekakemasse

Sjokoladekrem

250 gram Melange
220 gram melis
2 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe, kokt
3 ss bakekakao

Sjokoladetrekk

400 gram kokesjokolade
40 gram Delfia

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • demond.harris

    En ekte Sarah Bernhardt har aldrig inneholdt smør i noen form!

    • katelyn_donnelly

      Hei Jeanette! Det finnes mange varianter av denne oppskriften, noen har Melange i kremen og andre har kun sjokolade og fløte. Så tipset her er å bruke den oppskriften du liker best selv. Lykke til, og god førjulshelg! 😊

  • mauricio.becker

    Kjøper man kransekakemasse?

    • devante_welch

      Hei Sigrid! Ja, det kan du kjøpe i alle store dagligvarebutikker. Lykke til med baksten! 🙂

  • tomasa.bailey

    Smak og behag, men for meg blir det aldri aktuelt å bruke noe annet enn ekte smør i kremen.

    • tina_gibson

      Hei Gudny! Vi synes selvfølgelig at baksten blir aller best når den lages med Melange. Men du kan også bruke smør i denne oppskriften. Lykke til! 🙂 

      • demarcus_kub

        Bruker Melange til all baking👌🏻Har prøvd smør, men synes smaken blit bedre med Melange🤗 Har over 50 års erfaring bak meg…..

        • albin

          Hei Rita! Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Vi setter stor pris på å høre at du er fornøyd med Melange i baksten, og ønsker deg en fortsatt fin førjulstid! 🙂

  • declan.volkman

    Går det an å bruke noe annet enn kokosfett? (Tåler ikke kokos)

    • nelda_shields

      Hei Astrihelene! Delfiafettet gjør blant annet sjokoladen blank, og det er ikke så lett å finne erstatninger. Men du kan erstatte kokesjokoladen med kuvertyr-sjokolade du får kjøpt i bakeriutsalg eller i spesialforretninger for mat. Da trenger du ikke delfiafettet fordi denne sjokoladen har høyt innhold av kakaofett. Lykke til! 🙂

      • delmer

        Jeg har bakt denne kaken i 30 år. Bruker 1 plate kokesjokolade mørk, smeltes i vannbad sammen med 2 små spiseskjeder med meierismør. Fungerer utmerket og så godt!

    • preston

      Jeg bruker ei spiseskje vanlig soyaolje i sjokoladen, og det funker akkurat like bra! 😊

      • genoveva

        Så lurt 🙂 Takk for tips. Jeg vil tro dette også kan være lurt når man lager sjokoladekonfekt. Skal testes ut.

Kommentarfeltet på denne oppskriften er stengt.