Enkle kanelsnurrer
Lite slår lukten av nybakte kanelsnurrer fylt med en blanding av sukker og kanel! Kanelsnurrer er perfekt ved siden av en kopp te eller kaffe, eller å ha med som ekstra motivasjon i tursekken. Med denne enkle oppskriften får du cirka 15 saftige og gode kanelboller.
Ingredienser
Deig
Kanelfyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm melken til den er fingervarm (ca. 37°C).
2. Ha melk, sukker, gjær, kardemomme, Flytende Melange og egg i en bakebolle.
3. Tilsett mesteparten av melet.
4. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet (trinn 2 av 10) til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. La deigen elte i minimum 10 minutter, gjerne lenger.
5. Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time eller til deigen har fått dobbel størrelse.
6. Mens deigen hever kan du lage kanelfyllet ved å blande sammen flytende Melange, sukker og kanel.
7. Kjevle deigen ut til et stort rektangel og smør kanelfyllet utover deigen. Tykkelsen bestemmer du selv, men jo tynnere deig desto mer fyll får hver snurr. Vi anbefaler 4-5 mm tykkelse på rektangelet.
8. Rull sammen deigen til en pølse og del den opp i 3-4 cm tykke snurrer. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
9. La bollene etterheve under et rent klede i ca. 30 minutter.
10. Forvarm ovnen til 200°C.
11. Stek snurrene midt i ovnen i cirka 14 minutter, til de har en fin og gyllen farge.
12. La snurrene avkjøle på en rist. For å bevare saftigheten kan de avkjøle under et klede.
Gøy å lage
Hei Cathrine! Så hyggelig at du synes kanelsnurrene var gøy å lage, det setter vi pris på å høre. God bakelyst, og lykke til hvis du prøver deg igjen! 🙂