Lite slår lukten av nybakte kanelsnurrer fylt med en blanding av sukker og kanel! Kanelsnurrer er perfekt ved siden av en kopp te eller kaffe, eller å ha med som ekstra motivasjon i tursekken. Med denne enkle oppskriften får du cirka 15 saftige og gode kanelboller.

Ingredienser

1 porsjon

Deig

5 dl melk
150 gram sukker
1 pose tørrgjær
2 ts malt kardemomme
1 stk egg (i deigen)
1 kg siktet hvetemel

Kanelfyll

150 gram sukker
20 gram kanel

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Kommentarer

  • maureen_weber

    Hei, lurer på hvor mye «fast smør» utgjør i gram istedet for flytende da jeg ikke har det akkurat nå?

    • era

      Hei Bjørg-Ida! Du kan bruke samme mål for fast og Flytende Melange. Lykke til med bakingen 🙂

  • billie

    Hei! Hvor mange blir det ut av 1 porsjon?og kan de lages i en form, og ikke på et stekebrett?

    • elroy

      Hei Anonym! Oppskriften gir cirka 15 kanelboller. Ja, du kan lage dem i form, men da må du nok øke steketiden noe. Følg med underveis, og lykke til! 🙂

  • sabrina

    Oppskriften er enkel og kanelsnurrene kjempegode!🤗

    • dusty

      Herlig at du er fornøyd med oppskriften, Kjersti! Takk for det, og god bakelyst til deg! 🙂

  • kyle.beatty

    Veldig lett oppskrift å lage. Raskt med supergode kanelsnurrer som resultat! Jeg lagde med barna👍hilsen Berit

    • quinten.satterfield

      Så koselig å høre at kanelsnurrene var supergode og lette å lage, Berit! Det setter vi stor pris på å høre. Kos deg med bakingen, og lykke til! 🙂

  • fredy.sawayn

    Holder på med disse nå! Men jeg følte at jeg bare trengte ca 850gr mel 🙈 spent på sluttresultatet

    • alena_ziemann

      Håper baksten ble vellykket, Eirin! Det er alltid lurt å justere melmengden, ettersom melets evne til å tiltrekke seg fuktighet alltid vil variere noe. Jo mindre mel, jo saftigere bakst. Lykke til! 🙂

      • janae_goyette

        Mykeste og mest fantastiske kanelbollene jeg noen gang har bakt! Å jeg har prøvd utallige oppskrifter! ☺️

        • mozell

          Så koselig å høre, takk skal du ha for tilbakemeldingen, Eirin! Lykke til med bakingen 🙂

  • ward.williamson

    Veldig gode! Men helt unødvendig å «lage» fyllet.. Smør over smelta smør, dryss på sukker og kanel..det har jeg alltid gjort med godt resultat👍🏼😊

    • judy_kris

      Hei Elin! Godt å høre at baksten falt i smak. Og takk for tipset om fyllet, det skal vi prøve neste gang. God bakelyst til deg! 😊

  • pearlie_dach

    Lagde dem uten egg og gikk helt fint det. Kjempe gode

    • hallie

      Godt å høre at du fant din egen vri på denne oppskriften, Mai! Kos deg med snurrene 🙂

  • velma_treutel

    Mine snurrer vipper liksom ut i enden. Fester dere enden med egg eller noe

    • marlin.bruen

      Hei Ragnhild! Det er ikke godt å si hvorfor dine snurrer vipper ut i enden, men det kan være deigen ikke har hevet lenge nok. Alternativt kan det være at deigen kan ha blitt for tørr. For å kunne forme deigen som du vil må den være både smidig og elastisk. Vær derfor forsiktig med melmengden, og bruk så lite som mulig. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

      • robb.flatley

        Fikses enkelt ved å legge enden under kanelsnurren når du lager de, når du legger de på stekeplaten. Trykk litt ned, hev og stek. Ses ikke når de er ferdige 😉

        • taurean

          Takk for tipset, Ellen! 🙂

  • valerie

    Hva slags tørrgjær er best å bruke til denne oppskriften?

    • leola

      Hei Ava! Du kan bruke alle typer tørrgjær i denne oppskriften. Det finnes tørrgjær for søt bakst, men det er ikke nødvendig å bruke denne for å få et vellykket resultat. Lykke til! 🙂

  • greg_armstrong

    Hvor mye blir 1 porsjon?

    • josue

      Hei Maxim! 1 porsjon gir cirka 15 kanelboller. Lykke til! 🙂

      • aron

        Oj, det ble litt over 30 boller hos meg😅

        • jennyfer.krajcik

          Hei Eva! Håper det smakte! Det er litt smak og behag hvor store boller en ønsker å lage. Er de litt større blir baksten saftigere. Lykke til! 🙂

  • amely.hirthe

    æ lagde de beste bollan IKKE SI NÅ ANNENT

    • eleanore.jacobi

      Det tror vi på, Alexandra! Håper det smakte! 😊

  • jayde_gusikowski

    Det står 1 pose tørrgjær.
    I og med at fersk gjær også er et alternativ så bør mengde tørrgjær oppgis i gram fersk gjær.
    Vil tro det er 1/2 pakke eller 25 G vs en pose tørr gjær.

    • ansley_goyette

      Hei Sverre! En pose tørrgjær tilsvarer en pakke fersk gjær à 50 gram. Lykke til med bakingen! 🙂

  • don

    Helt magisk oppskrift, bruker mindre mel så deigen er litt klissete. Perfekt. Det og bruke flytende smør er og lage fylle er bare kanon. Blir mye saftigere. Om man vill ha litt fastere er det lite tips og bruke mere sukker. Tata. Alltid en løsning. 🤗

    • kaylee_cremin

      Så hyggelig å høre at du likte oppskriften, Charlott! Takk for baketipsene, og lykke til med kanelsnurrene 😊

  • amos

    Fyllet ble alt for tynt med flytende melange. Bedre med fastere smør.

    • lysanne

      Hei! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Det er litt smak og behag hva slags konsistens en foretrekker på fyllet. Noen synes det er vanskelig å smøre ut når det er for fast. Fint at du fant en løsning som passet for deg. Håper det smakte! 🙂

      • heather

        Hei jeg lagde først smør/kanel og sukker smelta sammen, rett før jeg skulle kjevle ut, lot den stå mens jeg kjevlet ut tok litt tid før jeg fikk den formen og tykkelsen jeg ville…Da var smør/sukker/kanel i akkurat passe konsistens til å smøre ut MEN hadde dessverre laget halvparten så mye som jeg trang, lagde mer tok på litt men alt for tyntjeg smurte det jeg hadde + det tynne jevnt over i tynt lag, rullet og kuttet de… etterheve i 30 min… smurt inn toppen med den nye blandinga som nå har rett konsistens.. NÅ ER JEG KJEMPE SPENT..

        • patsy_moen

          Da håper vi at du ble fornøyd med resultatet, June! Fortell oss gjerne hvordan det gikk. Kos deg med bakingen, og lykke til! 😊

  • major

    Disse er en klassiker hjemme hos oss! Alltid saftige og gode 🙂

    • adalberto.quigley

      Så hyggelig å høre, takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂

  • abbie_macgyver

    Luftige og gode🤌❤️😋

    • luisa

      Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket, Edine Maria! 🙂

  • norval_dickens

    Gode boller

    • nels

      Godt å høre at baksten falt i smak! 🙂

  • noemy_ferry

    Hei! Lurer på hva du gjør med fyllet?

    • charles

      Hei Sindre! Takk for henvendelsen. Kanelfyllet smøres utover deigen, se punkt 7 i oppskriften. Lykke til! 🙂

  • alfreda_prosacco

    Kjempegode🙂👍

    • gage_renner

      Hyggelig å høre, Marie-Louice! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst! 🙂

  • agustin

    Kjempe gode, anbefales på det sterkeste!

    • lewis_borer

      Hei Natalie! Så hyggelig å høre at kanelsnurrene ble kjempegode, og takk for at du anbefaler oppskriften videre. God påske til deg! 🙂

  • manuela.wisoky

    De ble veldig gode, saftige og søte😋 Anbefaler oppskriften til alle!

    • percival

      Hei Ella! Så hyggelig å høre at kanelsnurrene falt i smak, og takk for at du anbefaler oppskriften videre! God påske til deg! 🙂

  • marianna

    Vanskelig å veie 20 gr kanel, lettere med f eks teskje!

    • avis

      Hei Liv! Beklager sent svar på denne. 20 gram tilsvarer 3 spiseskjeer. Lykke til! 🙂

      • dominic.nader

        Trenger å få enkelte ting inn med t-skje: er det strøkne skjeer eller toppede?

        • rossie_hermiston

          Hei Trude! Du kan alltid ta som et utgangspunkt at det er strøkne skjeer når «skje» blir brukt som mål i oppskriftene. I de tilfellene hvor toppede skjeer er målet, vil det være oppgitt spesielt. Lykke til! 🙂

  • gilda

    Gøy å lage

    • gonzalo

      Hei Cathrine! Så hyggelig at du synes kanelsnurrene var gøy å lage, det setter vi pris på å høre. God bakelyst, og lykke til hvis du prøver deg igjen! 🙂