Enkle boller
Duften av hjemmebakte boller er nesten uimotståelig. Med denne enkle oppskriften får du saftige og gode boller. Oppskriften gir cirka 20 boller.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm melken til den er fingervarm (37°C).
2. Ha mesteparten av melet (ca. 2/3), sukker, gjær, kardemomme, melken, Flytende Melange og egg i en bakebolle.
3. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet (trinn 2 av 10) til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer av melet. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. La deigen elte i minimum 10 minutter, gjerne lenger.
4. Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time eller til deigen har fått dobbel størrelse.
5. Ha deigen ut på et melet bord. Del deigen i ca. 15 emner og rull til boller. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
6. La bollene etterheve under et rent klede i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
7. Forvarm ovnen til 200°C.
8. Pensle bollene med et pisket egg før steking.
9. Stek bollene midt i ovnen på 200°C i cirka 12 minutter, til de har en fin og gyllen farge.
10. La bollene avkjøle på en rist. For å bevare saftigheten kan de avkjøle under et klede.
De ble veldig tørre etter bare en dag.
Hei Bjørg! Bollene er ferskvare, og bør spises samme dag som de lages. Ønsker du å oppbevare bollene til neste dag anbefaler vi frysing for å unngå at de blir tørre. Lykke til! 🙂