Enchiladas med kylling
Enchiladas er skikkelig kosemat! I denne varianten finner du deilig fyll av kylling som rulles i tortillalefse, før man heller over tomatsaus og gratinerer i ovnen med masse smeltet ost.
Ingredienser
Krydderblanding
Saus
Fyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Saus
1. Varm opp en kjele på middels høy varme med Flytende Melange. Tilsett mel og rør godt med en visp for å få en jevn masse.
2. Spe melblandingen med den varme kyllingbuljongen mens du rører. Sausen skal være klumpfri før du sper videre. Tilsett 1 ss av krydderblandingen.
3. Hell over knuste tomater og kok opp. La sausen småkoke på svak varme i 10 minutter. Sett til side.
Fyll
1. Tørk kyllingfiletene godt med tørkepapir og skjær i strimler. Krydre strimlene med resten av krydderblandingen.
2. Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme. Når Melangen er nøttebrun har pannen riktig temperatur og er klar for kyllingen. Brun kyllingstrimlene i to omganger slik at kjøttet blir jevnt stekt.
3. Ha all kyllingen tilbake i stekepannen. Senk temperaturen til middels varme og tilsett løk, hvitløk og paprika. La alt surre 2-3 minutter.
4. Skyll de sorte bønnene og rør de inn i fyllet. Sett fyllet til side.
Montering
1. Smør en ildfast form (ca. 25 x 35 cm) med Flytende Melange.
2. Fyll hver tortilla med kyllingfyllet og rull sammen. Legg rullene med skjøten ned i den ildfaste formen slik at tortillaene ikke åpner seg.
3. Hell over saus og dryss på rikelig med revet ost på toppen.
4. Sett formen på rist midt i ovnen og stek til osten er gyllen, og sausen bobler. Det tar cirka 20 minutter.
5. Server med et dryss fersk koriander, og med rømme og salat ved siden av.
Kommentarer