Drømmer
Drømmer er en knasende sprø og god julekake som passer til enhver anledning. Vanlige smakstilsetninger er vanilje, sitron, kokos og ingefær. For å sikre en riktig sprø konsistens brukes hornsalt, og ikke bakepulver til å heve kakene. Et annet tips er å røre sammen smør og sukker for hånd, da flyter de mindre ut. Det er også anbefalt å ikke åpne ovnsdøren underveis i steketiden, da holder de seg luftige fremfor å synke sammen. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Slik gjør du
1. Ha Melange i en kjele og brun den ganske svakt. Ha smeltet Melange over i en bolle og avkjøl.
2. Rør sammen egg og sukker. Tilsett vaniljesukker og hornsaltet som er oppløst i litt vann. Rør i melet og til slutt smeltet Melange.
3. La deigen hvile en times tid før den trilles til kuler som settes på bakeplate dekket med bakepapir.
4. Stek i stekeovn ved 180 grader i ca. 8 minutter, midt i ovnen. Kakene skal bli litt hule inni når de er ferdig stekt.
Jeg blanda med klementin dem vart knall goe brukte skalle 🙂 frisk og god smak
Hei B! Så hyggelig å høre at kakene falt i smak. Og takk for tipset om klementin, det høres godt ut! God bakelyst! 🙂
Disse småkaker skal jeg bake for første gang spenende med noe nytt
Så gøy at du utforsker nye oppskrifter, Hilde! Håper kakene faller i smak. Lykke til med bakingen 😊
Smakstilsetningene som foreslås… Skal en forstå det slik at om man velger sitron så fjerner man vaniljesukker. Eller kan en kombinere sitron, ingefær og vanilje?
Det kan du velge helt selv, Unni! Det vanligste er kanskje å bruke hver for seg, men det er også mange gode kombinasjoner. Som sitron og ingefær, for eksempel. Eller vanilje og sitron. Prøv deg deg gjerne litt frem. Lykke til med baksten 😊
Revet skall fra 1 sitron, ingen vaniljesukker og vel 2 Ts ingefær funka perfekt!
Så bra! Høres veldig godt ut 😊
Hei! Blir litt forvirret. I teksten over står det: «Et annet tips er å røre sammen smør og sukker for hånd». Men i oppskriften står det: «2. Rør sammen egg og sukker.» Alt skal selvsagt sammen til slutt, men for min del ble dette usikkert. Mine Drømmer hevet seg og falt sammen til flate kjekser, men nydelig smak.
Hei, Tore! Ser at det kan virke litt forvirrende, ja. I vår oppskrift skal du smelte Melange og sukker og egg vispes sammen. En alternativ fremgangsmåte er å røre myk Melange og sukker til lys og luftig masse og deretter tilsette egg og de tørre ingrediensene. Håper dette var litt tydeligere 😊
Du skriver om smakstilsetninger……
Hvor mye eventuelt med sitron og ingefær skal til?
Hei, Arendal! Til en porsjon kan du bruke revet skall av 1 sitron og 4 ts malt ingefær. Lykke til med baksten 😊
Hei. Ca hvor store lagde du dine baller? Prøvde du å lage alle sånn ca samme vekt?
Hei Sotra! Oppskriften gir ca. 40 kaker, så trill 40 små kuler av deigen. Ja, det er fint om de har omtrent samme vekt, for da stekes de jevnere i ovnen. Lykke til! 🙂
Hei! Skal egg og sukker bare røres sammen for hånd, eller skal man bruke kjøkkenmaskin/mixmaster?
Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin slik at du får en din og luftig blanding 😊
Fantastisk lett deig å jobbe med og de fløt fint ut på brettet. Blir en ny sort julekake her i huset. Nydelige, luftige og sprø!
Så gøy å høre at oppskriften falt i smak, Evy 😊
Disse ble kjempe gode! Mine trengte mer tid i ovnen for å bli sprø, eller er det meningen at de skal være seige inni?
Hei Siri!
Drømmekakene skal egentlig bli ganske luftige og sprø, så det kan høres ut som at dine kaker har blitt stekt litt for lite. Steketemperatur og steketid er egentlig anbefalinger, og så må man se hvordan resultatet blir i egen ovn. Det kan være store variasjoner og du har gjort helt riktig når du har forlenget steketiden.
Ønsker deg fortsatt god julebakst 😊
Ikke lett å trille til kuler, smuldrer seg opp
Så dumt! Kanskje det kan hjelpe å fukte hendene med litt vann når du skal trille kulene?