Donuts med glasur
Middels
2 t
Saftige og luftige donuts med glasur har lenge vært populært i USA, og nå har resten av verden fått øynene opp for det deilige bakverket. Donuts er like søte å se på som de smaker, og kan varieres i det uendelige med farget glasur og deilig strøssel. Oppskriften gir cirka 8 store donuts.
Ingredienser
1 porsjon
Donuts
13 dl siktet hvetemel + ekstra til utbaking
4 ss sukker
1 pose tørrgjær (12 gram)
2 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
4 stk egg
2 dl melk, romtemperert
100 gram Melange
1 pk Flott matfett
Melisglasur
3 dl melis
2 ss vann
1 ss sitronsaft
Er dem saftige og myke? Blir die fort tørre? Hvordan lagre dem for at dem holder seg luftig ?
Hei Julia! Som med de fleste donuts er de aller best når de er nystekte. De kan oppbevares i en plastpose et par dager, men egner seg også godt til å fryses ned. Da er det best om de fryses ned mens de er helt ferske.
Lykke til med bakingen 😊
Kan man lage det uten kjøkken maskin?
Hei Emilie. Ja, det kan du, men det er enklere med maskin fordi deigen skal eltes i 10 minutter. Det er ikke noe i veien for at du kan gjøre dette for hånd. Med nok kraft i hendene og en smule tålmodighet går det nok bra, lykke til! 🙂
Så enkelt og godt!!