Døler
Døler er lette og porøse kaker med lange tradisjoner i Norge. Det er lettvinte julekaker å lage, og de holder seg gode lenge. Døler har en karakteristisk smak av mandler, og potetmel og kremfløte i deigen gjør at kakene får den spesielle og lette konsistensen. Kaken har sannsynligvis fått navnet fra et dalføre, og har vært kjent siden 1800-tallet. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Ta Melange ut av kjøleskapet og la den stå på kjøkkenbenken mens du skålder mandler. Da blir den litt mykere og enklere å jobbe med.
2. Skåld og finhakk mandlene. Se artikkel om hvordan man skålder mandler om du lurer på hvordan det gjøres.
3. Visp Melange og sukker i en bolle til det er hvitt og kremaktig.
4. Finn frem en annen bolle og hell oppi fløten. Pisk fløten til krem.
5. Tilsett mandler og pisket fløte i margarin- og sukkerblandingen.
6. Blant potetmel, hvetemel og vaniljesukker og sikt inn i blandingen av margarin, sukker og fløte. Arbeid deigen raskt sammen.
7. Sett deigen med to teskjeer på en bakeplate dekket med bakepapir.
8. Stek i stekeovn ved 200 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen, til kakene er gylne. Avkjøl kakene på rist.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Døler? Haha mer som følærn
Ja, dette er herlige søtsaker som man lett kan få for mye av 😅 Best å spise bare litt og litt 👍