Havreflarn er en klassisk julekake, og den søte vrien med doble sjokoladeflarn har de siste årene seilt opp som en favoritt hos mange. Doble sjokoladeflarn er både søte og knasende sprø, og egner seg spesielt godt som julekake for deg som er glad i sjokolade. Oppskriften gir cirka 12 sjokoladeflarn.

Ingredienser

1 porsjon

Havreflarn

100 gram Melange
100 gram havregryn
1 stk egg
120 gram sukker
1 ts bakepulver
2 ss siktet hvetemel

Sjokoladefyll

200 gram mørk kokesjokolade
50 gram Delfia

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • jan

    Smaken på kjeksen er god! 😀
    Eneste jeg fikk problem med, var at de fløt så mye ut at de ble tynne og noe brun i kantene. Følte ikke de «hevde» nok..
    Hva kan jeg gjøre annerledes?

    • eriberto

      De skal være helt tynne, siden de skal ligge dobbelt. Mine ble også litt brune i kantene, men jeg synes de smaker mer og bedre når de er litt brune.

    • shemar

      Hei Thea! Som Torunn skriver her så skal de være tynne og ørlite grann brune i kantene. Hvis de fløt veldig ut kan det være at du har fått en litt løs deigmasse? Pass på at egget ikke veier mer enn 65-70 gram og vær nøye med målene av alle ingredienser. Håper du vil prøve igjen, lykke til!

  • antonetta

    Satt igjen med mye sjokoladefyll, hadde hatt nok til omtrent dobbelt opp, å da hadde jeg godt med sjokolade på flarnene og rundt kanten.. lett oppskrift, kommer nok til å bruke den igjen, men med flere flarn ☺️

    • mark.dach

      Så flott at du likte oppskriften, PiaYvonne! Det er godt med sjokolade fordi det kan være vanskelig å jobbe med mindre mengder. Men godt å vite at man da kan doble mengden flarn til samme mengde sjokolade 😊

  • sean

    For en enkel og fantastisk god oppskrift!

  • lou

    Hei! Min venn Anders er litt deppa i dag, han tenker mye på jenter som han ikke får. Har dere noen tips til hva han kan gjøre?

    • abagail_ullrich

      😂

    • cassie

      Hva med å bake noen sjokoladekjeks til vennen din? Det pleier å være en fin oppmuntring 🤩

  • dulce

    Hei!
    Vi prøvde denne oppskriften i dag og det ble veldig godt! Vi brukte dronningsjokolade istedenfor kokesjokolade og opplevde at sjokoladeblandingen aldri stivnet i romtemeratur. Må man bruke en mørkere sjokolade eller ren kokesjokolade for at sjokoladeblandingen skal stivne?

    • pearlie_daniel

      Hei Magnus og Jorann!
      Det kan være litt utfordrende med sjokoladetrekk. I utgangspunktet er Dronningsjokoladen en kokesjokolade av god kvalitet så det burde fungere.
      En annen ting som kan spille inn er romtemperatur. Kanskje sjokoladetrekket ville stivne lettere dersom det fikk ligge i et kjøligere rom noen timer?

  • noel.ferry

    Jeg synes det var kjempe godt🥰.Dere er noen smartinger😀😍🥰🌈😢😭

    • gus

      Hei Ella og Mia! Så hyggelig at dere testet oppskriften og liker den. 🥰

  • julianne

    Hei, har du prøv å bake disse glutenfri? Trur du det går å bruke «fin mel blanding glutenfri» isteden for hvetemel? 🙂

    • eliseo

      Hei Amalie! Vi har ikke forsøkt det, men er ganske sikker på at det skal gå helt fint 🙂

  • alysa

    Hei.
    Mine havre fløt ikke ut.
    Er 100 g hvetemel riktig?

    • ezra.swaniawski

      Takk for tilbakemeldingen, Anita, det kan se ut som det har sneket seg inn en feil her. Det skal nok ikke være mer enn 1-2 spisesskjeer. Vi skal å rettet opp i det så snart som mulig 😊

      • lavada

        Akkurat litt for seint for min del, da 😬 har nå 18 ganske «fluffy» havreflarn 😅

        • tierra.rodriguez

          Å nei så kjedelig, Lukas! Vi jobber med å ta en siste test av oppskriften nå, men det ser ut som at vi lander på 2 ss hvetemel. Sånn i tilfelle du vil prøve igjen 😊

    • giovanna

      Hei,
      jeg fant oppskriften her
      https://www.mylittlekitchen.no/2015/11/15/sjokoladeflarn/
      Ser ut som det skal være 1-2 ss hvetemel. 🙂

      • michael_ohara

        Takk for tilbakemeldingen, Trine! Vi skal teste oppskriften igjen og kommer med en oppdatering så snart som mulig. Men det blir nok noe av det samme 😊

  • annie_feest

    Hei.
    Hvordan bør man oppbevare kjeksene? Hvor lenge holder de seg?

    • maudie

      Hei Camilla! Disse havreflarnene holder seg best når de oppbevares tørt og mørkt, og gjerne litt kjøligere enn vanlig romtemperatur så ikke sjokoladen smelter. Holdbarheten er ca. en måned.

      • tito

        Hei. Det må være alt for mye hvetemel i denne oppskriften, kjeksene flyter ikke utover og blir tykke. Eller gjør jeg noe annet galt?

        • emery

          Hei, Ida! Ja, det ser ut til at det har sneket seg inn en feil i oppskriften. Det skal være 2 ss hvetemel, ikke 100 gram. Beklager det – vi skal få rettet opp så snart som mulig. Takk for at du gir beskjed 😊