Doble sjokoladeflarn
Havreflarn er en klassisk julekake, og den søte vrien med doble sjokoladeflarn har de siste årene seilt opp som en favoritt hos mange. Doble sjokoladeflarn er både søte og knasende sprø, og egner seg spesielt godt som julekake for deg som er glad i sjokolade. Oppskriften gir cirka 12 sjokoladeflarn.
Slik gjør du
Havreflarn
1. Varm opp stekeovnen til 190 grader.
2. Smelt Melange i en kjele på middels varme.
3. Ha havregryn i en bolle og hell smeltet Melange over. La det svelle i cirka 5 minutter.
4. Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk til eggedosis.
5. Rør eggedosisen inn i havregrynblandingen. Tilsett bakepulver og rør inn hvetemel til alt er godt blandet sammen.
6. Kle en stekeplate med bakepapir og fordel en teskje røre og utover stekeplaten. Ha god avstand mellom kakene ettersom røren flyter utover under steking.
7. Stek havreflarnene på midterste rille i 6-8 minutter, til de er gylne og sprø.
8. Avkjøl på en rist.
Sjokoladefyll
1. Ha mørk kokesjokolade og Delfia i en liten kjele og varm opp på middels svak varme til det har smeltet.
2. Hell sjokoladeblandingen over i en litt dyp tallerken.
3. Fordel en teskje sjokolade over bunnen på halvparten av havreflarnene, og sett to og to havreflarn sammen.
4. Dypp deretter kanten av den doble kjeksen i sjokolade.
5. La de avkjøles på en rist til sjokoladen har stivnet.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Smaken på kjeksen er god! 😀
Eneste jeg fikk problem med, var at de fløt så mye ut at de ble tynne og noe brun i kantene. Følte ikke de «hevde» nok..
Hva kan jeg gjøre annerledes?
De skal være helt tynne, siden de skal ligge dobbelt. Mine ble også litt brune i kantene, men jeg synes de smaker mer og bedre når de er litt brune.
Hei Thea! Som Torunn skriver her så skal de være tynne og ørlite grann brune i kantene. Hvis de fløt veldig ut kan det være at du har fått en litt løs deigmasse? Pass på at egget ikke veier mer enn 65-70 gram og vær nøye med målene av alle ingredienser. Håper du vil prøve igjen, lykke til!
Satt igjen med mye sjokoladefyll, hadde hatt nok til omtrent dobbelt opp, å da hadde jeg godt med sjokolade på flarnene og rundt kanten.. lett oppskrift, kommer nok til å bruke den igjen, men med flere flarn ☺️
Så flott at du likte oppskriften, PiaYvonne! Det er godt med sjokolade fordi det kan være vanskelig å jobbe med mindre mengder. Men godt å vite at man da kan doble mengden flarn til samme mengde sjokolade 😊
For en enkel og fantastisk god oppskrift!
Hei! Min venn Anders er litt deppa i dag, han tenker mye på jenter som han ikke får. Har dere noen tips til hva han kan gjøre?
😂
Hva med å bake noen sjokoladekjeks til vennen din? Det pleier å være en fin oppmuntring 🤩
Hei!
Vi prøvde denne oppskriften i dag og det ble veldig godt! Vi brukte dronningsjokolade istedenfor kokesjokolade og opplevde at sjokoladeblandingen aldri stivnet i romtemeratur. Må man bruke en mørkere sjokolade eller ren kokesjokolade for at sjokoladeblandingen skal stivne?
Hei Magnus og Jorann!
Det kan være litt utfordrende med sjokoladetrekk. I utgangspunktet er Dronningsjokoladen en kokesjokolade av god kvalitet så det burde fungere.
En annen ting som kan spille inn er romtemperatur. Kanskje sjokoladetrekket ville stivne lettere dersom det fikk ligge i et kjøligere rom noen timer?
Jeg synes det var kjempe godt🥰.Dere er noen smartinger😀😍🥰🌈😢😭
Hei Ella og Mia! Så hyggelig at dere testet oppskriften og liker den. 🥰
Hei, har du prøv å bake disse glutenfri? Trur du det går å bruke «fin mel blanding glutenfri» isteden for hvetemel? 🙂
Hei Amalie! Vi har ikke forsøkt det, men er ganske sikker på at det skal gå helt fint 🙂
Hei.
Mine havre fløt ikke ut.
Er 100 g hvetemel riktig?
Takk for tilbakemeldingen, Anita, det kan se ut som det har sneket seg inn en feil her. Det skal nok ikke være mer enn 1-2 spisesskjeer. Vi skal å rettet opp i det så snart som mulig 😊
Akkurat litt for seint for min del, da 😬 har nå 18 ganske «fluffy» havreflarn 😅
Å nei så kjedelig, Lukas! Vi jobber med å ta en siste test av oppskriften nå, men det ser ut som at vi lander på 2 ss hvetemel. Sånn i tilfelle du vil prøve igjen 😊
Hei,
jeg fant oppskriften her
https://www.mylittlekitchen.no/2015/11/15/sjokoladeflarn/
Ser ut som det skal være 1-2 ss hvetemel. 🙂
Takk for tilbakemeldingen, Trine! Vi skal teste oppskriften igjen og kommer med en oppdatering så snart som mulig. Men det blir nok noe av det samme 😊
Hei.
Hvordan bør man oppbevare kjeksene? Hvor lenge holder de seg?
Hei Camilla! Disse havreflarnene holder seg best når de oppbevares tørt og mørkt, og gjerne litt kjøligere enn vanlig romtemperatur så ikke sjokoladen smelter. Holdbarheten er ca. en måned.
Hei. Det må være alt for mye hvetemel i denne oppskriften, kjeksene flyter ikke utover og blir tykke. Eller gjør jeg noe annet galt?
Hei, Ida! Ja, det ser ut til at det har sneket seg inn en feil i oppskriften. Det skal være 2 ss hvetemel, ikke 100 gram. Beklager det – vi skal få rettet opp så snart som mulig. Takk for at du gir beskjed 😊