Doble serinakaker med sjokoladefyll
Serinakaker er en selvskreven julekake for veldig mange, som har blitt bakt i Norge i over 100 år. Her får du oppskriften på klassiske serinakaker der vi også har lagt til en ny vri og fylt dem en fyldig sjokoladekrem. Gå for klassikeren eller prøv noe helt nytt – valget er ditt! Oppskriften gir 30 serinakaker og 15 doble serinakaker med sjokoladefyll.
Slik gjør du
Serinakaker
Sjokoladefyll
1. Ha Melange og melis i en bakebolle og pisk i en kjøkkenmaskin på høy hastighet til du har en fyldig og myk smørkrem.
2. Pisk inn eggeplommen.
3. Ha Delfia og kokesjokolade i en liten kjele og varm opp på svak varme til det har smeltet.
4. Rør sjokolademassen inn i smørkremen, og sett sjokoladefyllet i kjøleskapet til det har fått en fast konsistens, cirka 2 timer.
Utbaking
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Rull deigen til en pølse og del den i cirka 30 biter. Rull hver bit til små kuler.
3. Kle en stekeplate med bakepapir og fordel kulene på den bakepapirkledde stekeplaten. Gi hver kule litt plass på stekeplaten for de flyter litt utover når de stekes.
4. Trykk kakene litt flate med fingrene eller med en gaffel.
5. Finhakk mandlene og ha eggehviten i en liten skål.
6. Pensle serinakakene med eggehvite og dryss over hakkede mandler og perlesukker.
7. Stek serinakakene på midterste rille i cirka 10-12 minutter, til de er gylne.
8. Avkjøl serinakakene helt på rist før du har på sjokoladefyll.
Montering
1. Vend halvparten av serinakakene opp ned og fordel en teskje med sjokoladefyll over bunnene.
2. Legg serinakaker på sjokoladefyllet og klem serinakakene litt sammen slik at sjokoladefyllet fordeler seg jevnt utover.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Hva betyr krm hornsalt
Krm står for kryddermål og tilsvarer 1 ml. Lykke til med baksten 😊