Dette er en himmelsk langpannekake med en knasende god nøttebunn med daim, toppet med en fyldig eggekrem og sjokolade. Daimkake er en populær kake som er naturlig glutenfri, og egner seg like godt til konfirmasjonen som til skoleavslutningen.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

200 gram mandler
150 gram Daim
150 gram melis
100 gram sukker
6 stk eggehviter

Sjokoladekrem

300 gram kokesjokolade
3 dl kremfløte

Eggekrem

10 stk eggeplommer
2 dl kremfløte
200 gram sukker
2 ts vaniljesukker
200 gram Melange

Pynt

100 gram daimsjokolade

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • elmore.green

    Kan denne bunnen fryses?

    • kenyatta

      Hei IE! Ja, denne bunnen kan du fryse, og hele kaken egner seg også godt til å fryse i sin helhet. Lykke til!

  • kallie.nitzsche

    Hei

    Kan detta kaken lages dagen før?

    • melisa

      Hei Else! Ja, denne kan du fint lage dagen før, og sette i kjøleskapet. Dekk til kaken med folie eller oppbevar den i en kaketine. Lykke til! 🙂

  • brooks

    Hei. Skal sjokoladekremen stå i vannbadet til den blir tykk el blir den tykkere når den blir kald🙊

    • justice.bruen

      Hei Jorunn! Sjokoladekremen skal bare stå i vannbadet til den er flytende, og så fjernes fra vannbadet. Den skal ikke bli tykk, men være flytende. Håper det var oppklarende. Lykke til! 🙂

      • gia_lynch

        Kaka ble fantastisk god😊
        Kan anbefales på det varmeste😊

        • kenyatta

          Så hyggelig å høre, Jorunn! Takk for at du deler, og lykke til med baksten! 🙂

  • brenden_muller

    Framgangsmåten på sjokoladekremen er jo helt tullete. Mye enklere å koke opp fløyten og heller den over hakka sjokolade i bollen og deretter røre den glatt og la den avkjøle seg. å stå over vannbad å varme/smelte sjokoladen og fløyten er jo tungvint.

    • brant

      Hei Gunn! Vi bruker vannbad for å ha god kontroll på temperaturen, slik at ikke sjokoladen skiller seg og blir kornete. Men det er ingenting i veien for å bruke din metode hvis du får et vellykket resultat på den måten. Takk for at du deler! 🙂

  • noble.beer

    Hei. Skal man bruke varmluft ovn funksjon eller over / undervarme under steking?

    • filiberto

      Hei Tanja! Det skal være over/undervarme under steking av denne kaken. Lykke til!

  • annamarie

    Kan denne kaka fryses?

    • kelvin

      Hei Anita! Ja, denne kan du legge rett i frysen i sin helhet. Lykke til!

  • marguerite_nikolaus

    Om jeg halverer denne, er det passelig til en springform da? =)

    • prudence.donnelly

      Hei Linn, det avhenger av størrelsen på springformen, men tenker at halvering vil fungere fint her til en liten springform. Lykke til 🙂

  • terry.stehr

    Skal sjokoladekremen «stivne» før eggekremen helles over??

    • carrie_witting

      Hei Helen, det er ikke nødvendig. Bare å anrette alt i en vending, og nyte 😋

  • gregg

    Eggekremen ble for flytende, er det noen måte å redde den på?

    • kathlyn.hand

      Hei Vilde, lot du den stå lenge nok i kjøleskapet? Merk også at denne eggekremen skal være litt tynnere enn den som brukes i gjærbakst for eksempel. Håper det går bedre neste gang 🙂

  • tressie_carter

    Kan den fryses med krem og alt? Eller er det bare bunnen som burde fryses?

    • albertha

      Hei Lilly, her er det bare å legge hele herligheten rett i frysa 🙂

  • zora

    kan denne fryses ?

    • katheryn.walker

      Hei Line, denne kan fint fryses 🙂 Vennlig hilsen Signe Marie

  • herminio.runolfsson

    Har bakt mandelunn mange ganger før, men vrien med daim skal prøves ut🙏👍Kan tipse om at melis mengden alene er mer enn nok sukker i tillegg til daim.
    Takk for oppskriften!🙋‍♀️

    • haskell.okeefe

      Selv takk for tipset, Gabriele! 🙂

  • shemar

    Skal både sjokolade og fløte varmes over vannbad eller går det ann å koke opp fløte og Helle over sjokoladebiter? 😇

    • ana

      Hei Guro! Beklager sent svar på denne. Du kan fint varme opp (ikke koke opp) fløten og røre ut sjokoladen i den varme fløten i stedet for vannbad 🙂

  • laury

    Kan denne kaka fryses?

    • beryl_blanda

      Hei Anita, denne kan du trygt fryse 🙂

  • jerald.lueilwitz

    Denne såg himmelsk gode ut ! Skal prøvast..

    • sabina.powlowski

      Hei Eli, så hyggelig at du vil prøve! Lykke til med baksten, håper den smaker 🙂

  • estefania.crooks

    10 eggeplommer?? 😳

    • bethany_frami

      Hei Hilde, ja – det må til for å få den nydelige eggekremen i kaken 😋 Vennlig hilsen Signe Marie

      • celia.torphy

        Skal kokeskjokoladen bare blandes med kremfløte eller skal fløten piskes først?

        • abagail

          Hei, og takk for spørsmål 🙂 Ser at dette er noe mangelfullt beskrevet i oppskriften. Vi tar en nærmere titt på om vi skal justere litt. Man kan varme opp (ikke koke opp) fløten og røre ut sjokoladen i den varme fløten i stedet for vannbad. Lykke til!

          • vance_langworth

            Stemmer det at sjokoladekremen skal være flytende? For det ble min

          • grace

            Hei!
            Det som skulle bli sjokoladekrem ble heller en sjokoladesaus. Er det noe jeg kan gjøre med det? Skal den kanskje piskes til krem når den er avkjølt? Har satt kaken i kjøleskapet i håp om at sjokoladen stivner nok til å kunne bre over eggekremen.
            Fint om oppskriften blir justert om det trengs.
            Ellers tror jeg dette blir en veldig god kake.
            Hilsen Gudrun

          • mackenzie_schumm

            Hei Gudrun! Sjokoladekremen vil tykne og bli fastere etterhvert som den avkjøles. Du kan sette den litt i kjøleskapet eller piske den luftig hvis du vil det. Vær forsiktig med å helle varm sjokoladekrem oppå eggekremen, da kan den skille seg.

  • clement

    Hvordan gjøre denne laktosefri, da brukes flytende Melange? Ser herlig ut!

    • rosamond_turner

      Blå pakke melange er laktosefri.
      Og laktosefri fløte.