Dette er en himmelsk langpannekake med en knasende god nøttebunn med daim, toppet med en fyldig eggekrem og sjokolade. Daimkake er en populær kake som er naturlig glutenfri, og egner seg like godt til konfirmasjonen som til skoleavslutningen.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

200 gram mandler
150 gram Daim
150 gram melis
100 gram sukker
6 stk eggehviter

Sjokoladekrem

300 gram kokesjokolade
3 dl kremfløte

Eggekrem

10 stk eggeplommer
2 dl kremfløte
200 gram sukker
2 ts vaniljesukker
200 gram Melange

Pynt

100 gram daimsjokolade

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • sarai

    Denne kaken er helt nydelig. Vet du hvor lang holdbarhet den har i fryseren?

    • logan

      Hei Veronica! Kaken holder seg minst 2-3 måneder i fryseren, så lenge den er godt innpakket. Ved opptining kan du legge den i kjøleskapet dagen før du skal servere den. Lykke til! 🙂

  • clement

    Hei! Skal sjokoladekremen være rennende? Det ble min. Kan jeg ikke bruke den da? Hvordan kan jeg evt. fikse det? Trenger egentlig svar ASAP😱😵‍💫🤞🤞

    Hilsen Marie

    • ulises.keebler

      Hei Marie! Kremen skal ikke være rennende. Vær tålmodig, og vent til kremen er avkjølt før du legger den på kaken. Bruk gjerne kjøleskap. Lykke til! 🙂

  • deontae_emmerich

    Ble bare griseri… burde kanskje vært i kjøleskap eller fryser ,ellom hvert fyll ?

    • tamara_eichmann

      Hei Sylvi! Så leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Den er ikke av de enkleste oppskriftene, det er vi enige i. Her gjelder det å ikke har for høy temperatur på ingrediensene når lagene settes sammen, men være tålmodig og vente til de er avkjølt. Bruk gjerne kjøleskap hvis du ønsker det, men det er ikke nødvendig. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

  • alice_hayes

    Hei! Går det an å erstatte mandler med feks kjeks? Skulle helst laget den uten nøtter/mandler.

    • august_emmerich

      Hei Mona! Ja, det kan du, men det er mandler i Daim-sjokoladen, så denne oppskriften blir ikke mandelfri hvis du erstatter mandlene med kjeks. Lykke til! 😊

  • adolphus.fay

    Hei. Jeg lurer på hvorfor det skal være så mye sjokoladekrem, når ikke alt skal brukes?? Eller er det noe jeg gjør galt?

    • juliet

      Hei Gro! Du skal bruke hele porsjonen med sjokoladekrem – som fordeles i et tynt lag over kaken. Lykke til! 🙂

  • judd_towne

    Hei. Kaken ble god, men bunnen ble for tynn til langpanne, etter å ha tatt på alle lagene så ble bunnen helt bløt.. ikke mye knas der. Skjønner ikke helt da hva du mener med at den fint kan ligge i kjøleskapet til neste dag. Noe jeg gjorde feil?
    Mvh Margarita

    • chadrick_gleichner

      Hei Margarita! Så leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Brukte du liten langpanne, ikke større enn ca. 25×35 cm? Det er viktig for å få et vellykket resultat at formen ikke er for stor. Det stemmer at kaken fint kan ligge i kjøleskapet til neste dag. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

      • johanna_greenholt

        Takk for en inspirerende oppskrift! Jeg ville gjerne bake en stor kake som fylte hele langpanna mi på 35×42 cm (vanlig størrelse). Jeg doblet derfor porsjonen, og fylte neste hele langpanna, men fikk en del strev og tror ikke det ble helt riktig. Kan du tenke deg å lage en oppskrift som passer til de fleste langpanner?
        Hilsen Solveig

        • raphael_kautzer

          Hei Solveig! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket! Langpanner finnes i flere ulike størrelser, og denne er beregnet til en langpanne på 25×35 cm. Noe justering blir det alltid hvis en ikke har nøyaktige mål, så det beste er å prøve seg litt frem. Hva var det som ikke ble helt riktig? Vi vil gjerne forsøke å hjelpe 🙂

  • colten.kessler

    Barna elsker denne

    • elton_ondricka

      Hei Linn! Så koselig å høre at kaken faller i smak hos barna dine! Takk for at du deler, og god bakelyst! 🙂

  • travis

    Kan denne bunnen fryses?

    • laury.cole

      Hei IE! Ja, denne bunnen kan du fryse, og hele kaken egner seg også godt til å fryse i sin helhet. Lykke til!

  • citlalli

    Hei

    Kan detta kaken lages dagen før?

    • myrtis.fritsch

      Hei Else! Ja, denne kan du fint lage dagen før, og sette i kjøleskapet. Dekk til kaken med folie eller oppbevar den i en kaketine. Lykke til! 🙂

  • vladimir.smitham

    Hei. Skal sjokoladekremen stå i vannbadet til den blir tykk el blir den tykkere når den blir kald🙊

    • germaine

      Hei Jorunn! Sjokoladekremen skal bare stå i vannbadet til den er flytende, og så fjernes fra vannbadet. Den skal ikke bli tykk, men være flytende. Håper det var oppklarende. Lykke til! 🙂

      • matt_halvorson

        Kaka ble fantastisk god😊
        Kan anbefales på det varmeste😊

        • novella

          Så hyggelig å høre, Jorunn! Takk for at du deler, og lykke til med baksten! 🙂

  • meaghan.corkery

    Framgangsmåten på sjokoladekremen er jo helt tullete. Mye enklere å koke opp fløyten og heller den over hakka sjokolade i bollen og deretter røre den glatt og la den avkjøle seg. å stå over vannbad å varme/smelte sjokoladen og fløyten er jo tungvint.

    • evert

      Hei Gunn! Vi bruker vannbad for å ha god kontroll på temperaturen, slik at ikke sjokoladen skiller seg og blir kornete. Men det er ingenting i veien for å bruke din metode hvis du får et vellykket resultat på den måten. Takk for at du deler! 🙂

  • austyn

    Hei. Skal man bruke varmluft ovn funksjon eller over / undervarme under steking?

    • nayeli

      Hei Tanja! Det skal være over/undervarme under steking av denne kaken. Lykke til!

  • sebastian_cormier

    Kan denne kaka fryses?

    • josie

      Hei Anita! Ja, denne kan du legge rett i frysen i sin helhet. Lykke til!

  • eli_will

    Om jeg halverer denne, er det passelig til en springform da? =)

    • shawna.gaylord

      Hei Linn, det avhenger av størrelsen på springformen, men tenker at halvering vil fungere fint her til en liten springform. Lykke til 🙂

  • rebeca_terry

    Skal sjokoladekremen «stivne» før eggekremen helles over??

    • adela

      Hei Helen, det er ikke nødvendig. Bare å anrette alt i en vending, og nyte 😋

  • laney_block

    Eggekremen ble for flytende, er det noen måte å redde den på?

    • juvenal.hoeger

      Hei Vilde, lot du den stå lenge nok i kjøleskapet? Merk også at denne eggekremen skal være litt tynnere enn den som brukes i gjærbakst for eksempel. Håper det går bedre neste gang 🙂

  • wayne

    Kan den fryses med krem og alt? Eller er det bare bunnen som burde fryses?

    • boyd.anderson

      Hei Lilly, her er det bare å legge hele herligheten rett i frysa 🙂

  • paula_stanton

    kan denne fryses ?

    • annabelle.schimmel

      Hei Line, denne kan fint fryses 🙂 Vennlig hilsen Signe Marie

  • kamryn

    Har bakt mandelunn mange ganger før, men vrien med daim skal prøves ut🙏👍Kan tipse om at melis mengden alene er mer enn nok sukker i tillegg til daim.
    Takk for oppskriften!🙋‍♀️

    • ansley_beer

      Selv takk for tipset, Gabriele! 🙂

  • stella.wisozk

    Skal både sjokolade og fløte varmes over vannbad eller går det ann å koke opp fløte og Helle over sjokoladebiter? 😇

    • natasha

      Hei Guro! Beklager sent svar på denne. Du kan fint varme opp (ikke koke opp) fløten og røre ut sjokoladen i den varme fløten i stedet for vannbad 🙂

  • cameron.stroman

    Kan denne kaka fryses?

    • antonietta

      Hei Anita, denne kan du trygt fryse 🙂

  • darron

    Denne såg himmelsk gode ut ! Skal prøvast..

    • albert.gaylord

      Hei Eli, så hyggelig at du vil prøve! Lykke til med baksten, håper den smaker 🙂

  • eliseo

    10 eggeplommer?? 😳

    • cameron_marks

      Hei Hilde, ja – det må til for å få den nydelige eggekremen i kaken 😋 Vennlig hilsen Signe Marie

      • olin.grant

        Skal kokeskjokoladen bare blandes med kremfløte eller skal fløten piskes først?

        • jacquelyn_crist

          Hei, og takk for spørsmål 🙂 Ser at dette er noe mangelfullt beskrevet i oppskriften. Vi tar en nærmere titt på om vi skal justere litt. Man kan varme opp (ikke koke opp) fløten og røre ut sjokoladen i den varme fløten i stedet for vannbad. Lykke til!

          • edyth.franecki

            Stemmer det at sjokoladekremen skal være flytende? For det ble min

          • gunnar_kirlin

            Hei!
            Det som skulle bli sjokoladekrem ble heller en sjokoladesaus. Er det noe jeg kan gjøre med det? Skal den kanskje piskes til krem når den er avkjølt? Har satt kaken i kjøleskapet i håp om at sjokoladen stivner nok til å kunne bre over eggekremen.
            Fint om oppskriften blir justert om det trengs.
            Ellers tror jeg dette blir en veldig god kake.
            Hilsen Gudrun

          • natalie_franecki

            Hei Gudrun! Sjokoladekremen vil tykne og bli fastere etterhvert som den avkjøles. Du kan sette den litt i kjøleskapet eller piske den luftig hvis du vil det. Vær forsiktig med å helle varm sjokoladekrem oppå eggekremen, da kan den skille seg.

  • evelyn_funk

    Hvordan gjøre denne laktosefri, da brukes flytende Melange? Ser herlig ut!

    • daniella

      Blå pakke melange er laktosefri.
      Og laktosefri fløte.