Perfekte cookies er sprø i kantene og seige og myke i midten. Ved å bruke mer brunt enn hvitt sukker og smeltet Melange får cookisene den perfekte konsistensen. Om du ikke får tak i chocolate chips kan du bruke den sjokoladen du liker best og hakke den i biter før du blander den i deigen. Smarties, non stop eller daimkuler fungerer også fint om du ønsker variasjon. En porsjon gir 10 store cookies.

Ingredienser

1 porsjon

100 gram Melange
100 gram sukker
150 gram brunt sukker
0.5 ts salt
1 stk egg
150 gram siktet mel
0.5 ts natron
1 ts vaniljesukker
200 gram chocolate chips eller hakket sjokolade

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • delores

    Hvor lenge kan disse oppbevares når de er ferdige stekt?

    • brandi.dubuque

      Hei Julie!
      Du kan oppbevare kjeksene i kakeboks i ca. 5 dager, men de vil bli hardere etterhvert. Det beste er å fryse de ned og ta opp etterhvert som det frister med hjemmebakte cookies. De tiner raskt og kan også varmes et par minutter i ovnen. Da blir de som nystekte. God bakelyst 😊

  • cooper

    skal de stekes midt i ovnen?varmluft?

    • albin

      Hei Marit, midt i ovnen, men ikke varmluft 🙂 Når det er sagt, kan ovner oppføre seg litt ulikt, så følg med på om de ser ferdige ut før du tar dem ut. De skal være litt myke når de tas ut, så stivner de etter å ha fått luftet seg litt. Lykke til!

  • Stevie,

    Kan man lage disse glutenfrie?

    • haley.greenfelder

      Hei Guro, glutenfritt mel kan i de fleste tilfeller erstatte vanlig hvetemel når det kommer til kaker og kjeks. Prøv bare å vispe røren litt lenger, så ikke de blir for tunge og kompakte 🙂 Lykke til!

  • rasheed

    Hvor får man kjøpt chocolate chips her i Norge?

    • sadie

      Hei Elisabeth, de pleier å stå i hyllen med kakepynt hos de største dagligvarekjedene, i alle fall. Ellers kan du også bestille det fra Cacas, blant annet 🙂 Lykke til!