Chili sin carne
Chili sin carne betyr «chili uten kjøtt» og er den vegetariske varianten av klassikeren chili con carne. Enten du er vegetarianer eller bare ønsker å spise litt mindre kjøtt, er dette et smakfullt alternativ og en digg hverdagsmiddag. Ekstra mye grønnsaker, bønner og linser metter godt og gjør at du ikke kommer til å savne kjøtt i det hele tatt. Gryteretten kan fint lages dagen i forveien.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Rens løken og skjær i grove biter. Skrell gulrot og skjær i like store terninger, cirka 2×2 cm. Del stangselleri i to på langs og skjær i biter, cirka 2 cm tykke. Press hvitløksfeddene med hvitløkpresse. Rens chili og paprika for frø og skillevegger. Finhakk chili og skjær paprika i store biter.
2. Ha Flytende Melange Melkefri og Vegansk i en stor gryte på middels høy varme. Stek løk, gulrot og stangselleri under omrøring, til løken er myk og blank.
3. Rør inn hvitløk, chili, paprika, spisskummen, tørket oregano, laurbærblad og chilipulver. Chilipulver kan variere på styrke så det kan være lurt å tilsette litt og litt til du finner riktig mengde for deg.
4. Hell over hermetiske tomater og vann. Ha i terninger grønnsakbuljong, kok opp og la gryten småkoke i 25 minutter.
5. Skyll kidneybønnene og linsene godt i et dørslag og rør inn i gryta. La gryteretten koke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper.
6. Server chili sin carne med lime og fersk koriander. Sprø tortillachips, kokt ris, og vegansk eller melkefritt alternativ rømme er også godt som ekstra tilbehør.
Kommentarer