Burritos
Burritos er en meksikansk wrap hvor tortillalefser er fylt med ingredienser som frisk salat, grønnsaker, bønner og kjøtt. Denne varianten inneholder en blanding av ris og kjøttfyll som både er enkel å lage og som metter litt ekstra.
Ingredienser
Tilbehør
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok ris som anvist på pakningen.
2. Tørk karbonadedeigen med litt tørkepapir, slik at det blir enklere å få brunet den godt.
3. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett løken og stek til den er myk og blank (ca. 3-5 minutter).
4. Rør inn finhakket hvitløk og krydder. Ha deretter alt over i en bolle.
5. Skru opp temperaturen til høy varme og tilsett litt Flytende Melange i samme stekepanne. Når Melangen har fått nøttebrun farge er temperaturen i stekepannen riktig for karbonadedeigen. Er ikke stekepannen varm nok, vil karbonadedeigen begynne å koke og bli grå, i stedet for å bli brunet.
6. Stek halvparten av karbonadedeigen til den er gyllen og gjennomstekt. Smak til med litt salt og pepper. Ha over i bollen med løk og gjenta prosessen med resten av kjøttet.
7. Når alt kjøttet er stekt legges det tilbake i stekepannen. Hell over knuste tomater og la det småkoke på svak varme i 10 minutter.
8. Skyll de sorte bønnene.
9. Rør inn den ferdigkokte risen og de sorte bønnene i kjøttsausen, og smak til med salt og pepper.
10. Varm tortillas etter anvisning på pakken.
11. Gjør klart ønskelig tilbehør. F.eks. isbergsalat i tynne strimler, rødløk i skiver og tomater i terninger.
Servering
1. Legg en stor tortilla flatt og legg striper av strimlet salat, skivet rødløk, tomat i terninger, og kjøtt- og risblandingen på midten av tortillaen. Topp med revet ost, rømme og chili.
2. Pakk tortillaen tett rundt fyllet, som til en rull. Begynn med å brette opp kanten nærmest deg og deretter sidene, for å forsegle rullen. Om du ønsker kan du til slutt pakke inn burritoen i matpapir eller aluminiumsfolie for å holde den på plass.
Kommentarer