Brune Pinner
Brune pinner er avlange kaker som smaker av sirup og kanel. Kanel og lignende krydder ble importert fra Asia allerede på 1500-tallet, men ble lenge ansett som luksusvarer og noe man derfor kun brukte til jul og andre store anledninger. Brune pinner er en av de enkleste julekakene å lage, og for mange en av de syv slagene som skal bakes til jul. Denne oppskriften gir cirka 50 brune pinner.
Ingredienser
Pynt
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Pisk 200 gram Melange og brunt sukker til blandingen er kremaktig.
Tips!
Brunt sukker blir lett hardt om det utsettes for luft, for eksempel i en åpnet pakning. Det er derfor lurt å oppbevare det i en lufttett boks. Har sukkeret alt blitt hardt kan du legge det i en boks sammen med en brødskive et par dager før du skal bake – da vil det bli mykt igjen.
4. Rør inn eggeplomme og mørk sirup. Du kan også bruke lys sirup om du ønsker det. Dette vil gi en litt mildere smak.
5. Bland sammen alt det tørre: kanel, vaniljesukker, natron og hvetemel og sikt inn i deigen. Ved å blande ingrediensene sammen på forhånd sikrer at krydder og natron fordeler seg jevnt i deigen.
6. Del deigen i 6 emner som trilles til pølser.
7. Legg pølsene over på to bakeplater dekket med bakepapir.
8. Trykk pølsene flate slik at de er ca. 5-7 cm brede. Kakene vil heve litt under steking, så sørg for at de har noen centimeters avstand i mellom seg.
9. Pensle med eggehvite og dryss med perlesukker og hakkede mandler.
10. Bak i 10-12 minutter på midterste rille, på over- og undervarme.
11. Skjær lengdene i cirka 2 centimeter brede kaker på skrå, mens de enda er varme og ligger på stekeplaten. Legg dem deretter på rist til avkjøling.
Fantastisk gode hoho😁😁
Hei Gine! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, så herlig at kakene falt i smak hos deg. God jul og god bakelyst! 🙂
Har prøvd meg på brune pinner i dag, de ble veldig gode😁 Lønner det seg at den ligger litt i kjøleskapet før en ruller di ut? Synes deigen ble litt løs😊
Hei Elisabeth! Så hyggelig å høre at kakene falt i smak. Ja, du kan gjerne sette deigen i kjøleskapet slik at den blir lettere å jobbe med. Noen sverger til å la den hvile over natten. Lykke til! 🙂
etter a ha sett Arne og Carlos bake disse, skal jeg na prove meg. Dette er en ny julekake for meg.
Hei Grete! Så hyggelig å høre at du vil prøve vår oppskrift på brune pinner. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂
Jeg bruke honning isteden av syrup og det veldig god😋
Hei Ofelia! Så flott at oppskriften falt i smak! Takk for tilbakemeldingen om å bruke honning i kakene. God førjulstid til deg! 🙂
Dem var veldige gode,terningkast 6.
Hei Emilie! Så hyggelig at kakene falt i smak, det setter vi stor pris på å høre, takk skal du ha. God førjulstid videre til deg! 🙂
Jeg bakte med Emmermel og stekte de i 16 minutter. Ble kjempegode. Da går oppskriften inn blant mine favorittoppskrifter.
Så gøy å høre at du har fått en ny favorittjulekake, Laila Kristin 😊
Hva er Emmermel?
En ur-hvetesort.
Man regner med at enkorn var den første brukte hvetesorten! Så emmer, så spelt…
Har brukt samme oppskrift i over 30 år, men med lys sirup og vanlig sukker. Sprø og gode kvart år😊🎄
Så flott at du har en oppskrift du er fornøyd med! Kos deg med julebaksten 😊
Nam nam nam det er Mega herlig
Bakte brune pinner som dessverre ble myke, er det forskjell om man bruker natron eller hjortakksalt.
Natron og hjortetakksalt vil gi forskjellig resultat, men de burde likevel ikke bli myke. Kanskje de burde stekt litt lenger? Anbefaler deg å følge oppskriften med ingrediensene som står oppført for best mulig resultat. Og husk at temperatur og steketid er anbefalinger, da dette kan variere veldig fra ovn til ovn. Lykke til 😊
lettvint å lage og smaker helt herlig 🙂
Takk for hyggelig tilbakemelding
det er kjempe godt
Enig med deg 😋