Brune pinner er avlange kaker som smaker av sirup og kanel. Kanel og lignende krydder ble importert fra Asia allerede på 1500-tallet, men ble lenge ansett som luksusvarer og noe man derfor kun brukte til jul og andre store anledninger. Brune pinner er en av de enkleste julekakene å lage, og for mange en av de syv slagene som skal bakes til jul. Denne oppskriften gir cirka 50 brune pinner.

Ingredienser

1 porsjon

200 gram Melange
200 gram brunt sukker
1 stk eggeplomme
1 ss mørk sirup
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 gram hvetemel

Pynt

1 stk eggehvite
1 dl mandler, finhakkede
1 dl perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • torey

    Fantastisk gode hoho😁😁

    • alvah

      Hei Gine! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, så herlig at kakene falt i smak hos deg. God jul og god bakelyst! 🙂

  • hilma

    Har prøvd meg på brune pinner i dag, de ble veldig gode😁 Lønner det seg at den ligger litt i kjøleskapet før en ruller di ut? Synes deigen ble litt løs😊

    • christ_bergnaum

      Hei Elisabeth! Så hyggelig å høre at kakene falt i smak. Ja, du kan gjerne sette deigen i kjøleskapet slik at den blir lettere å jobbe med. Noen sverger til å la den hvile over natten. Lykke til! 🙂

  • dameon

    etter a ha sett Arne og Carlos bake disse, skal jeg na prove meg. Dette er en ny julekake for meg.

    • magali_schiller

      Hei Grete! Så hyggelig å høre at du vil prøve vår oppskrift på brune pinner. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • dominic_bernhard

    Jeg bruke honning isteden av syrup og det veldig god😋

    • marcel_heller

      Hei Ofelia! Så flott at oppskriften falt i smak! Takk for tilbakemeldingen om å bruke honning i kakene. God førjulstid til deg! 🙂

  • grover

    Dem var veldige gode,terningkast 6.

    • lavon

      Hei Emilie! Så hyggelig at kakene falt i smak, det setter vi stor pris på å høre, takk skal du ha. God førjulstid videre til deg! 🙂

  • trace_abernathy

    Jeg bakte med Emmermel og stekte de i 16 minutter. Ble kjempegode. Da går oppskriften inn blant mine favorittoppskrifter.

    • reese

      Så gøy å høre at du har fått en ny favorittjulekake, Laila Kristin 😊

    • lawrence

      Hva er Emmermel?

      • edgar

        En ur-hvetesort.
        Man regner med at enkorn var den første brukte hvetesorten! Så emmer, så spelt…

  • elmira

    Har brukt samme oppskrift i over 30 år, men med lys sirup og vanlig sukker. Sprø og gode kvart år😊🎄

    • deja

      Så flott at du har en oppskrift du er fornøyd med! Kos deg med julebaksten 😊

  • keeley

    Nam nam nam det er Mega herlig

    • danial

      Bakte brune pinner som dessverre ble myke, er det forskjell om man bruker natron eller hjortakksalt.

      • novella

        Natron og hjortetakksalt vil gi forskjellig resultat, men de burde likevel ikke bli myke. Kanskje de burde stekt litt lenger? Anbefaler deg å følge oppskriften med ingrediensene som står oppført for best mulig resultat. Og husk at temperatur og steketid er anbefalinger, da dette kan variere veldig fra ovn til ovn. Lykke til 😊

  • emily

    lettvint å lage og smaker helt herlig 🙂

    • mikayla.hagenes

      Takk for hyggelig tilbakemelding

  • daryl

    det er kjempe godt

    • floy_boyer

      Enig med deg 😋