Alle som er glad i skolebrød kommer til å elske denne luftige og saftige skolebollefocacciaen! Med vaniljekrem, melisglasur og kokos får du den samme gode smaken, men du slipper jobben med å trille ut bollene. Bryt eller skjær den opp i biter ved servering som et vanlig foccaciabrød. En porsjon er nok til 8 til 10 personer.

Ingredienser

1 porsjon

Bollefocaccia

500 gram siktet hvetemel
75 gram sukker
0.5 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
25 gram fersk gjær
3 dl melk
1 stk egg
75 gram Melange
300 gram vaniljekrem

Topping

160 gram melis
0.5 ss sitronsaft
2 ss vann
20 gram kokosmasse

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • fern

    Hei, bør ikke melken varmes før man blander inn gjær?

    • reese

      Hei Monica! Siden deigen skal eltes så lenge vil friksjonen føre til at deigen blir ganske varm. Derfor behøver du ikke varme opp melken på forhånd. Lykke til med bakingen!

  • carey

    Hei! Hvis jeg skal lage denne i form av en glutenfri versjon, hvordan ville oppskriften da blitt…..??

    • tina

      Hei Amy, glutenfritt mel i gjærbakst er en utfordring, men det finnes heldigvis noen triks 🙂
      Velg en fin glutenfri melblanding, romtemperer alle ingrediensene og tilsett gjerne litt rismel for å hjelpe til med hevingen. Glutenfri deig må gjerne heve en del lengre. Ville også redusert mengden mel enn hva som står her, rundt 400-450 g glutenfri lys melblanding børl fungere bra. Prøv deg litt frem, men vær obs på at glutenfri deig vil ha litt mykere konsistens og være noe vanskeligere å manøvrere. Forsøker man oppnå samme konsistens som vanlig gjærbakst, kan endelig resultat bli tungt og kompakt. Håper det var til hjelp! Lykke til 🙂