Bløtkake med vaniljekrem og friske bær er den ultimate festkaken. Pyntet med bær i flaggets farger passer den også perfekt til 17. mai. Med deilig hjemmelaget vaniljekrem, friske bær og pisket krem vil du imponere både store og små på nasjonaldagen. Om du ønsker å gjøre denne kaken raskere, kan du lage den med ferdig sukkerbunn.

Ingredienser

1 porsjon

Sukkerbunn

5 stk egg, romtempererte
4 dl sukker
5 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2.5 dl helmelk
100 gram Melange

Vaniljekrem

3.5 dl melk
1.5 dl fløte
100 gram sukker
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
2 stk eggeplommer
35 gram maisenna
50 gram Melange

Fyll

6 dl kremfløte
2 ss sukker
4 ss bringebærsyltetøy
125 gram bringebær

Pynt

500 gram jordbær
125 gram bringebær
125 gram blåbær
Frisk sitronmelisse

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer