Blåbærkake med sitronglasur
Denne kaken er fylt med blåbær som både gir god smak og gjør kaken ekstra saftig. Den syrlige melisglasuren går perfekt sammen med blåbærsmaken og gjør dette til en frisk og herlig sommerkake.
Ingredienser
Kake
Sitronglasur
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kake
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og vaniljesukker.
3. Ha i Flytende Melange og melk, og visp det godt sammen.
4. Tilsett ett og ett egg av gangen og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
5. Vend deretter de frosne eller de ferske blåbærene inn i røren.
6. Kle bunnen av en springform på ca. 28 cm med bakepapir, og pensle sidene med Flytende Melange.
7. Hell røren over i formen og stek blåbærkaken på midterste rille i ca. 40-45 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Er det røre igjen på pinnen, trenger den lenger tid i ovnen.
8. Avkjøl blåbærkaken i formen mens du lager sitronglasur.
Kommentarer