Her har vi tatt vår beste oppskrift på søt gjærdeig og fylt den med fantastiske smaker av vaniljekrem og blåbær. Resultatet er en supersaftig blåbærflette du garantert kommer til å bake igjen – hemmeligheten ligger i fremgangsmetoden. Fletten kan fryses ned og tas opp når du får besøk eller lyst på noe godt. Tin den i kjøleskapet over natten eller på svak varme i ovnen. Oppskriften gir 1 flette.

Ingredienser

1 porsjon

Gjærdeig

500 gram siktet hvetemel
2.5 dl helmelk
75 g sukker
0.5 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 st egg (i deigen)
25 g fersk gjær
75 gram Melange
1 stk egg (til pensling)

Blåbærfyll

400 gram frosne blåbær, tinte
2 ss maisenna
1 dl sukker

Vaniljefyll

1.5 dl vaniljekrem

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • carmine

    Hvordan tas fylle oppi? Venter på bilder. Dere var ikke de kjappeste til å gjøre det dere sier at dere skal gjøre. Snart 10 mnd…

    • garret

      Hei Bjørn Olaf!
      Beklager at det tar lang tid å få på plass steg for steg-bildene. Det er tatt videre internt men jeg kan dessverre ikke si når bildene blir tatt.
      For å legge på fyllet, se punkt 3 under utbaking i oppskriften.
      Takk for tålmodigheten og lykke til med bakingen 😊

  • kamron

    Over/under varme? Varmluft? Leste en eldre kommentar på bilder av hvordan å flette?

    • berry

      Hei Mari! Temperaturen som er oppgitt i oppskriften er for over- og undervarme. Du kan bruke det du er mest vant med, bare juster litt ned for varmluft.
      Vi har dessverre ikke fått tatt bilder av flettingen ennå, men takk for påminnelsen. Jeg tar det videre til teamet vårt.
      Lykke til med baksten 😊

  • tyra.nienow

    Det hadde vært fint om dere la ut bilde av skjæringen av deigen.

    • napoleon

      Hei Tinsae, og takk for godt forslag. Jeg tar det videre her for å se om vi har bilder fra prosessen 🙂