Blåbærflette med vaniljekrem
Her har vi tatt vår beste oppskrift på søt gjærdeig og fylt den med fantastiske smaker av vaniljekrem og blåbær. Resultatet er en supersaftig blåbærflette du garantert kommer til å bake igjen – hemmeligheten ligger i fremgangsmetoden. Fletten kan fryses ned og tas opp når du får besøk eller lyst på noe godt. Tin den i kjøleskapet over natten eller på svak varme i ovnen. Oppskriften gir 1 flette.
Ingredienser
Gjærdeig
Blåbærfyll
Vaniljefyll
Slik gjør du
Gjærdeig
Blåbærfyll
Utbaking
1. Når deigen har hevet, kan du kjevle ut deigen til et rektangel på et bakepapir, cirka 15×30 centimeter.
2. Skjær ut 1 centimeter brede flettestrimler i et fiskebeinsmønster langs begge langsidene av deigen, cirka 5 centimeter innover i deigen.
3. Fordel først vaniljekremen i midten av deigen og deretter blåbærfyllet.
4. Brett flettestrimlene inn mot motsatt side, annenhver venstre og høyre, til hele deigen er flettet.
5. Dekk over med et kjøkkenklede og la fletten etterheve i 30 minutter.
6. Varm opp ovnen til 175 grader.
7. Pensle fletten med et vispet egg og stek på midterste rille i 20 minutter.
8. La fletten hvile i minst 10 minutter før servering.
Tips!
Vil du lage vaniljekremen selv? Her finner du oppskriften på en nydelig hjemmelaget vaniljekrem.
Hvordan tas fylle oppi? Venter på bilder. Dere var ikke de kjappeste til å gjøre det dere sier at dere skal gjøre. Snart 10 mnd…
Hei Bjørn Olaf!
Beklager at det tar lang tid å få på plass steg for steg-bildene. Det er tatt videre internt men jeg kan dessverre ikke si når bildene blir tatt.
For å legge på fyllet, se punkt 3 under utbaking i oppskriften.
Takk for tålmodigheten og lykke til med bakingen 😊
Over/under varme? Varmluft? Leste en eldre kommentar på bilder av hvordan å flette?
Hei Mari! Temperaturen som er oppgitt i oppskriften er for over- og undervarme. Du kan bruke det du er mest vant med, bare juster litt ned for varmluft.
Vi har dessverre ikke fått tatt bilder av flettingen ennå, men takk for påminnelsen. Jeg tar det videre til teamet vårt.
Lykke til med baksten 😊
Det hadde vært fint om dere la ut bilde av skjæringen av deigen.
Hei Tinsae, og takk for godt forslag. Jeg tar det videre her for å se om vi har bilder fra prosessen 🙂