Boeuf Bourguignon er en klassisk og kraftig biffgryte, kjent som husmannskost i Frankrike. Det er mulig navnet antyder at dette er en komplisert rett å lage, men det mest kompliserte er faktisk navnet. For å lage gryten er en enkel oppgave. Alt du trenger er litt tålmodighet mens du venter på at det seige kjøttet forvandles til myke og møre kjøttbiter som smelter i munnen, men da kan du selvfølgelig gjøre noe helt annet i mellomtiden. Retten kan fint tilberedes dagen før og varmes opp. Da smaker den faktisk ekstra godt.

Ingredienser

4 porsjon

800 gram grytekjøtt av storfe i biter (høyrygg eller bog)
1 ts salt
0.5 ts pepper
3 dl kjøttbuljong
4 dl rødvin
1 stk laurbærblad
1 ts tørket timian
5 stk sjalottløk
2 stk gulrot
150 gram bacon
200 gram sjampinjong

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • rudolph_tremblay

    Veldig god, tok vanlige baconskiver, gikk bra, og litt mer sopp. Brukte litt maisenna mel for å tykne sausen litt😋

    • winston_little

      Så gøy at du synes biffgryten ble veldig god, Marianne! Det setter vi pris på at du deler. Det høres nydelig ut med din vri, også. Kos deg med matlagingen 🙂

  • angelica.schmeler

    Mange gode og enkle tips. Den må lages.

    • genesis

      Så hyggelig at du ble fristet til å lage denne gryten, Helga! Lykke til 🙂

  • johanna.stehr

    Kan man lå den stå og putre på plata i stedetfor i stekeovnen?

    • trisha_schimmel

      Hei Randi! Ja, det kan du gjøre. Lykke til, og god førjulstid 🙂

  • myrtis

    Genialt å lage oppskrifta med sånne checkpoints 🤩

    • carmine.williamson

      Så hyggelig å høre at du likte oppskriften, Jørn-Stian! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 🙂

  • derrick

    Herlig gryte. Det beste med den, er at den kan lages NESTEN ferdig dagen før den skal serveres: Når kjøttet har putret i ovnen i 1,5 time, har jeg hatt oppi resten – vel å merke uten å koke videre da – og avkjølt gryten for så å koke en halv time før servering NESTE dag. Kan det bli enklere? Her synes vi også det er godt å runde av smaken med litt sødme, f.eks. med ripsgele. Takk for oppskrift😀

    • raheem

      Takk til deg også, Sigrun! Dette høres ut som et supert tips som vi skal prøve ut å lage gryten dagen før. Og ingenting smaker bedre enn litt syrlig rispgelé til. God middag, og lykke til med matlagingen 😊

  • vance_baumbach

    Passer det med ris istedenfor poteter til denne retten?

    • lela

      Hei Bente! Vi tror at ris passer ypperlig til denne biffgryten. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det smakte hvis du lager denne! 🙂

  • jerel

    Det står 4 dl rødvin, men når skal den tilsettes?

    • anjali

      Hei Pia. Rødvinen skal tilsettes sammen med buljongen, laubærblad og timian i steg nummer 6, etter kjøttet er brunet og før man setter kjøttet inn i ovnen.