Klassisk biffgryte á la Bourguignon
Boeuf Bourguignon er en klassisk og kraftig biffgryte, kjent som husmannskost i Frankrike. Det er mulig navnet antyder at dette er en komplisert rett å lage, men det mest kompliserte er faktisk navnet. For å lage gryten er en enkel oppgave. Alt du trenger er litt tålmodighet mens du venter på at det seige kjøttet forvandles til myke og møre kjøttbiter som smelter i munnen, men da kan du selvfølgelig gjøre noe helt annet i mellomtiden. Retten kan fint tilberedes dagen før og varmes opp. Da smaker den faktisk ekstra godt.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 150 grader.
2. Legg kjøttbitene på et fat og dryss over salt og pepper.
3. Varm opp en stekepanne med 2 ss Flytende Melange på middels sterk varme og vent til margarinen er nøttebrun.
4. Gi kjøttet en rask bruning på alle sider i stekepannen. Ikke legg alt kjøttet i stekepannen på en gang, men brun det i flere omganger for å unngå at det begynner å koke fremfor å steke.
5. Ha det brunede kjøttet over i en gryte som tåler å stå i ovnen.
6. Hell over kjøttbuljong og rødvin, og tilsett laurbærblad og tørket timian. Ha lokk på gryten og sett den inn i ovnen. La den stå i 1,5 time.
7. Rens og del sjalottløken i fire biter. Rens og del gulroten i staver.
8. Del sjampinjongen i skiver og kutt baconet i biter på cirka 1 centimeter.
9. Varm opp en stekepanne med 2 ss Flytende Melange på middels sterk varme.
10. Stek baconbitene til de er gylne, cirka 3 til 4 minutter. Ha i sjampinjongen og stek i 1 minutt til.
11. Ta kjøttgryten ut av ovnen og tilsett bacon, sjampinjong, gulrot og sjalottløk.
12. Sett kjøttgryten tilbake i ovnen og la den stå i 30 minutter til.
13. Server gjerne med litt fersk timian på toppen, og potetmos eller ovnsbakte poteter som tilbehør.
Det står 4 dl rødvin, men når skal den tilsettes?
Hei Pia. Rødvinen skal tilsettes sammen med buljongen, laubærblad og timian i steg nummer 6, etter kjøttet er brunet og før man setter kjøttet inn i ovnen.