Boeuf Bourguignon er en klassisk og kraftig biffgryte, kjent som husmannskost i Frankrike. Det er mulig navnet antyder at dette er en komplisert rett å lage, men det mest kompliserte er faktisk navnet. For å lage gryten er en enkel oppgave. Alt du trenger er litt tålmodighet mens du venter på at det seige kjøttet forvandles til myke og møre kjøttbiter som smelter i munnen, men da kan du selvfølgelig gjøre noe helt annet i mellomtiden. Retten kan fint tilberedes dagen før og varmes opp. Da smaker den faktisk ekstra godt.

Ingredienser

4 porsjon

800 gram grytekjøtt av storfe i biter (høyrygg eller bog)
1 ts salt
0.5 ts pepper
3 dl kjøttbuljong
4 dl rødvin
1 stk laurbærblad
1 ts tørket timian
5 stk sjalottløk
2 stk gulrot
150 gram bacon
200 gram sjampinjong

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • candelario.ankunding

    Det står 4 dl rødvin, men når skal den tilsettes?

    • vergie

      Hei Pia. Rødvinen skal tilsettes sammen med buljongen, laubærblad og timian i steg nummer 6, etter kjøttet er brunet og før man setter kjøttet inn i ovnen.