Berlinerkranser er blant de mest populære kakene som nordmenn baker til jul, og en riktig juleklassiker. Flere av de typiske julekakene vi lager her til lands har sitt opphav i Tyskland, og ikke overraskende er berlinerkranser en av dem. Kaken sies å stamme fra en baker i Berlin, og var vanlige å bake i Norge allerede på midten av 1800-tallet. Oppskriften gir cirka 40 berlinerkranser.

Kommentarer

  • albertha

    Jeg baker ikke med margarin! Har ikke hatt margarin i huset siden 1965! Tull å bake småkaker med margarin, det tror jeg det er få som gjør. De gjorde iallefall ikke det i Tyskland på 1800 tallet! Har bakt etter denne oppskriften, men med smør og litt mere sukker. De ble ikke så værst, men sverger til min gamle oppskrift.
    Hilsen

    • elmo

      Hei Elbjørg! Takk for tilbakemelding. Vi synes selvfølgelig at kakene blir aller best når den lages med Melange. Men du kan også bruke smør i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

    • jaclyn_beier

      Ha ha, dette er Melange sin nettside Eldbjørg! Kanskje litt rart om de ikke skulle bruke Melange i oppsrkiften.

      • ceasar

        Helt enig! ;).. tine har også oppskrifter ;))

    • fausto.nitzsche

      Kommer ikke annet enn margarin inn her i huset. Prøvde med smør til julebaksten en gang og ingen likte kakene. Så jeg sverger til Melanges

  • zackery.boyer

    Berlinerkranser skal bakes med SMØR!!

    • reginald

      Hei Lise-Lotte! Noen liker Melange og noen liker smør. Heldigvis finnes begge deler. Lykke til hvis du prøver denne oppskriften! 🙂 

  • oswaldo

    Forferdelig dårlig oppskrift. Ødelægg alt. Siste gang denne brukes.

    • lawrence

      Hvor tror du feilen ligger ,hva gikk galt? Er det smaken, konsistensen?

    • korey

      Så leit at du ikke er fornøyd med oppskriften. Det er en ganske tradisjonell oppskrift. Hva er det du tenker vi burde gjøre annerledes?