Nystekte berlinerboller er uimotståelig gode og enda bedre når de er hjemmelagde. I Tromsø er de bedre kjent som solskinnsboller for der nytes de for å feire at solen har snudd, og flere steder er det også vanlig å spise berlinerboller til fastelavn. Oppskriften gir cirka 10 berlinerboller.

Ingredienser

1 porsjon

Boller

650 gram siktet hvetemel
1 pose tørrgjær (12 gram)
4 ss sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
0.5 ts kardemomme
2 dl melk
4 stk egg
100 gram Melange

Fyll

200 gram bringebærsyltetøy
1 pk vaniljekrem
2 dl sukker (til pynt)

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer