Banoffee pie
Banoffee pie er en klassisk, engelsk dessertpai med deilig smak av banan og karamell. Navnet er satt sammen av nettopp disse to hovedingrediensene, «banana» og «toffee». Den enkle dessertpaien skal ikke stekes, og med brunt sukker og søt kondensert melk er det også enkelt å lage karamellen. Ved å dekke bananskivene med karamell blir ikke disse misfarget selv om kaken blir stående noen timer før servering. På grunn av den piskede kremen må kaken oppbevares kjølig og kan ikke fryses. 1 porsjon passer til en paiform eller kakeform på 24 centimeter i diameter.
Slik gjør du
Kjeksbunn
1. Smør en form på 24 cm i diameter med litt Melange.
2. Bruk food processor og kjør kjeks til smuler. Har du ikke food processor, legg kjeksene i en brødpose og knus med en kjevle.
3. Smelt Melange i en kasserolle på middels sterk varme. Rør sammen med kjekssmulene.
4. Tykk kjeksmassen godt ned i den smurte paiformen og opp langs sidene. Sett kjølig mens du lager karamellen.
Karamell
1. Smelt brunt sukker og Melange i en tykkbunnet kasserolle. Pass på at sukkeret har løst seg helt opp og at du har en tykk, jevn masse som ikke skiller seg.
2. Rør inn søt kondensert melk. Når blandingen har fått et raskt oppkok er karamellen ferdig. Den skal være lys på farge. La karamellen avkjøle seg til den er lunken.
Fyll og topping
1. Skjær banan i 0,5-1 centimeter tykke skiver og legg i lag på den avkjølte kjeksbunnen.
2. Hell karamellen over bananene. Sekk formen med folie og sett i kjøleskapet i minst 1 time. eller i frysen i 30 minutter.
3. Rett før servering piskes kald kremfløte til stiv krem. Bre kremen i et jevnt lag over paien.
4. Topp med et lite dryss kakao og grovhakket sjokolade.
Kan man jevne usøtet matfløte med Maizena,kanskje,så konsistensen blir passe?
Hei Irene! Hvis du ønsker fastere konsistens på karamellen så er det best å la den koke lenger. Det vil gi tykkere karamell og mer smak. Lykke til med bakingen 😊
Blir i overkant søt, synes jeg. Vil prøve med usøtet melk.
Hei Runa! Vi anbefaler deg heller å knipe litt inn på det brune sukkeret enn å bruke usøtet melk i denne kaken. Det er fordi den søte kondenserte melken har en konsistens som bidrar til et vellykket resultat. Lykke til!