Har du bananer i fruktkurven som begynner å bli litt vel brune? Da passer det perfekt å bake banankake. De modne bananene gir ikke bare en nydelig smak, de sørger også for at kaken blir ekstra saftig og myk.

Kommentarer

  • eda_schultz

    Det er utroligt godt med hakket Dronningsjokolade oppi😃

    • mya.wintheiser

      Det høres kjempegodt ut, Bjørg Elen! Takk for tipset 😊

  • luella

    Hva med å bruke bakepapir i langpanna,slik jeg alltid gjør med langpannekaker.Og de fleste ellers også,mye lettere å få ut av panna

    • janiya.champlin

      Takk for tipset, Marit! Det forenkler også oppvasken, så det å bruke bakepapir i langpannen er bare vinn/vinn 👏

  • theodora.watsica

    Hei. Kan jeg bruke vanlig smeltet margarin? I tilfelle hvor mye i vekt.

    • icie.kessler

      Hei Oddbjørg!
      Du kan fint bruke smeltet Melange dersom du ikke har Flytende Melange. 2 dl tilsvarer 180 gram. Lykke til 😊

  • mara

    2 spiseskjeer vaniljesukker og 1ss bakepulver stemmer det? Tykte det var mykje

    • albin

      Hei Elin! Denne oppskriften er til en langpanne og med over 500 gram hvetemel så trenger man både mye bakepulver og godt med vaniljesukker for å få god konsistens og smak. Men det er selvsagt ikke noe i veien for å eksperimentere med mindre mengder dersom du ønsker det 😊 Lykke til med bakingen!

  • nia

    Jeg bruker å lage glasur på mørk sjokolade og smør med finhakket chili. Det passer veldig godt sammen med den søte kaken

    • mortimer.zboncak

      Så spennende med chili i glasuren, Anne Birgitte! Det høres ut som en veldig god kombinasjon. Bruker du chilipulver eller fersk chili da?

  • freddie

    Jeg bor i utlandet, kan jeg bruke rapseolje istedenfor melange?

    • alexanne.bogan

      Hei Hanne! Så gøy at du vil prøve oppskriften vår 😊 Vi har ikke laget denne kaken med rapsolje men det burde går greit. Du kan eventuelt bruke olje og litt smeltet smør for å gå den ekstra smaken. Det beste er å prøve seg litt frem. Vi hører gjerne fra deg hvordan det går. Lykke til med bakingen 😊

    • marisa.hamill

      Jeg vet ikke om du kan bruke rapsolje, men solsikkeolje skulle gå bra.

      • ova

        Takk for innspill, Anne-Lene!

  • eloisa

    sheeeesh! this cake bussin, no cap!

    • dennis.roob

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak 😋

  • kirk_reichert

    Kanskje min favorittkake – lager den til alle anledninger! Oppskriften kan fint halveres til en liten rund kakeform (da får jeg 1 liten kake og nok til en liten i en brødform). Også superfin å fryse og ta opp igjen til en annen anledning.

    Til halvert oppskrift har jeg mellom 3-4 bananer for at den smaker litt ekstra banan, så tips hvis du vil ha mer banansmak bare legg til 1-2 bananer mer – jeg synes ikke det blir for mye banan og kaken holder seg like godt.

    Skikkelig god!

    • clyde.shields

      Hei Sara! Så hyggelig å høre at du har funnet din favorittkake! Og takk for tips om mer banan, skal prøves en dag! God påske til deg! 🙂

  • verlie.rosenbaum

    Kan kaken fryses med glasur??

    • jayde

      Hei Gro!
      Det er best å fryse kaken uten melisglasur. Glasuren vil sprekke og få en helt annen konsistens når den tiner, men smaken vil være like god.

  • anderson.wilkinson

    Hei. Er denne kaken for en hel langpanne ? Det står antall 1 person.

    • roderick_sawayn

      1 porsjon (ikke person) er til 1 langpanne på ca. 25×35 cm. Det burde være nok til 8-12 personer, litt avhengig av hvor store stykker man skjærer opp og hvor glad gjestene er i kake 😊

  • twila_beier

    I min ovn hadde nok 30 min vært lenge nok. Kaken blei dessverre tørr .

    • van.padberg

      Så leit å høre at resultatet ikke ble som forventet. Ovner varierer veldig på temperatur og derfor kan steketiden være ulik fra ovn til ovn. Kanskje du kan følge med og sjekke med kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden neste gang?

    • lizeth.rippin

      Jeg pleier alltid å sette den til 20-30 min og så sjekke med en spisepinne! Mye lettere å da legge på bare et par minutter og sjekke igjen 🙂 Da har min aldri blitt tørr og det funker uansett ovn. Bare et tips! 🙂

  • evalyn.rice

    Hei. Er det mulig å lage denne kaken glutenfri og hva erstatter jeg evt melet med og hvor mye?

    • kaela

      Hei, Ellen, her er det flere muligheter, men en vanlig lys glutenfri melblanding eller rent rismel skal fungere helt fint i denne oppskriften. God bakelyst 🙂

  • keely

    Hvor mye vanlig Melange kan jeg bruke istedenfor flytende?

    • mckayla

      Hei Sylvi, 1 dl Flytende Melange utgjør 90 gram fast margarin, så da blir det i dette tilfellet 180 gram fast Melange i stedet 🙂

  • eric

    Går det ann å lage uten egg?

    • kenneth_schumm

      Hei Kevin, og takk for spørsmål! Erstatt gjerne eggene med 4 ts eggerstatningspulver eller maizena. For å sikre at de blir luftige nok, kan du godt være litt rausere med bakepulveret også. Håper det hjelper! Lykke til 🙂

  • haven_legros

    Kaken var kjempe god anbefaler for alle som liker skikkelige saftige kaker

    • raoul

      Hei! Så hyggelig tilbakemelding. Denne banankaken er helt klart en favoritt hos oss, også er det en fin måte å bruke opp bananer på 😊

  • godfrey

    Brukte 300gram sukker og en ts kanel og sjokoladebiter i . Ble kjempegodt 😋

    • mack_abernathy

      Hei Kaketina, og takk for tips til variasjon! Hørtes supergodt ut 😋