Banankake i langpanne
Enkel
55 min
Har du bananer i fruktkurven som begynner å bli litt vel brune? Da passer det perfekt å bake banankake. De modne bananene gir ikke bare en nydelig smak, de sørger også for at kaken blir ekstra saftig og myk.
Ingredienser
1 porsjon
Banankake
4 stk egg
400 gram sukker
4 stk bananer (godt modne)
180 gram Flytende Melange
2 dl melk
550 gram siktet hvetemel
1 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
Glasur
1 stk eggehvite
250 gram melis
1 ss sitronsaft
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
Banankake
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend Flytende Melange og melk inn i eggedosisen. Mos bananene og vend dem forsiktig inn i røra.
3. Bland sammen siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og ha melblandingen over i eggeblandingen, litt og litt av gangen.
4. Pensle en langpanne (ca. 25×35 cm) godt med Flytende Melange. Ha røren over i langpannen og stek banankaken på midterste rille i ovnen i 45 minutter.
5. La banankaken avkjøle før du har på glasur.
Det er utroligt godt med hakket Dronningsjokolade oppi😃
Det høres kjempegodt ut, Bjørg Elen! Takk for tipset 😊
Hva med å bruke bakepapir i langpanna,slik jeg alltid gjør med langpannekaker.Og de fleste ellers også,mye lettere å få ut av panna
Takk for tipset, Marit! Det forenkler også oppvasken, så det å bruke bakepapir i langpannen er bare vinn/vinn 👏
Hei. Kan jeg bruke vanlig smeltet margarin? I tilfelle hvor mye i vekt.
Hei Oddbjørg!
Du kan fint bruke smeltet Melange dersom du ikke har Flytende Melange. 2 dl tilsvarer 180 gram. Lykke til 😊
2 spiseskjeer vaniljesukker og 1ss bakepulver stemmer det? Tykte det var mykje
Hei Elin! Denne oppskriften er til en langpanne og med over 500 gram hvetemel så trenger man både mye bakepulver og godt med vaniljesukker for å få god konsistens og smak. Men det er selvsagt ikke noe i veien for å eksperimentere med mindre mengder dersom du ønsker det 😊 Lykke til med bakingen!
Jeg bruker å lage glasur på mørk sjokolade og smør med finhakket chili. Det passer veldig godt sammen med den søte kaken
Så spennende med chili i glasuren, Anne Birgitte! Det høres ut som en veldig god kombinasjon. Bruker du chilipulver eller fersk chili da?
Jeg bor i utlandet, kan jeg bruke rapseolje istedenfor melange?
Hei Hanne! Så gøy at du vil prøve oppskriften vår 😊 Vi har ikke laget denne kaken med rapsolje men det burde går greit. Du kan eventuelt bruke olje og litt smeltet smør for å gå den ekstra smaken. Det beste er å prøve seg litt frem. Vi hører gjerne fra deg hvordan det går. Lykke til med bakingen 😊
Jeg vet ikke om du kan bruke rapsolje, men solsikkeolje skulle gå bra.
Takk for innspill, Anne-Lene!
sheeeesh! this cake bussin, no cap!
Så hyggelig å høre at kaken falt i smak 😋
Kanskje min favorittkake – lager den til alle anledninger! Oppskriften kan fint halveres til en liten rund kakeform (da får jeg 1 liten kake og nok til en liten i en brødform). Også superfin å fryse og ta opp igjen til en annen anledning.
Til halvert oppskrift har jeg mellom 3-4 bananer for at den smaker litt ekstra banan, så tips hvis du vil ha mer banansmak bare legg til 1-2 bananer mer – jeg synes ikke det blir for mye banan og kaken holder seg like godt.
Skikkelig god!
Hei Sara! Så hyggelig å høre at du har funnet din favorittkake! Og takk for tips om mer banan, skal prøves en dag! God påske til deg! 🙂
Kan kaken fryses med glasur??
Hei Gro!
Det er best å fryse kaken uten melisglasur. Glasuren vil sprekke og få en helt annen konsistens når den tiner, men smaken vil være like god.
Hei. Er denne kaken for en hel langpanne ? Det står antall 1 person.
1 porsjon (ikke person) er til 1 langpanne på ca. 25×35 cm. Det burde være nok til 8-12 personer, litt avhengig av hvor store stykker man skjærer opp og hvor glad gjestene er i kake 😊
I min ovn hadde nok 30 min vært lenge nok. Kaken blei dessverre tørr .
Så leit å høre at resultatet ikke ble som forventet. Ovner varierer veldig på temperatur og derfor kan steketiden være ulik fra ovn til ovn. Kanskje du kan følge med og sjekke med kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden neste gang?
Jeg pleier alltid å sette den til 20-30 min og så sjekke med en spisepinne! Mye lettere å da legge på bare et par minutter og sjekke igjen 🙂 Da har min aldri blitt tørr og det funker uansett ovn. Bare et tips! 🙂
Hei. Er det mulig å lage denne kaken glutenfri og hva erstatter jeg evt melet med og hvor mye?
Hei, Ellen, her er det flere muligheter, men en vanlig lys glutenfri melblanding eller rent rismel skal fungere helt fint i denne oppskriften. God bakelyst 🙂
Hvor mye vanlig Melange kan jeg bruke istedenfor flytende?
Hei Sylvi, 1 dl Flytende Melange utgjør 90 gram fast margarin, så da blir det i dette tilfellet 180 gram fast Melange i stedet 🙂
Går det ann å lage uten egg?
Hei Kevin, og takk for spørsmål! Erstatt gjerne eggene med 4 ts eggerstatningspulver eller maizena. For å sikre at de blir luftige nok, kan du godt være litt rausere med bakepulveret også. Håper det hjelper! Lykke til 🙂
Kaken var kjempe god anbefaler for alle som liker skikkelige saftige kaker
Hei! Så hyggelig tilbakemelding. Denne banankaken er helt klart en favoritt hos oss, også er det en fin måte å bruke opp bananer på 😊
Brukte 300gram sukker og en ts kanel og sjokoladebiter i . Ble kjempegodt 😋
Hei Kaketina, og takk for tips til variasjon! Hørtes supergodt ut 😋