Avletter er tynne, sprø kaker stekt i avlettjern, som har et fint og særegent mønster. Disse småkakene er typisk for Gudbrandsdalen og ser litt ut som krumkaker før de er bøyd, men de skal helst være helt lyse når de er stekt. Avletter er det samme som jønnbrød nordover i Østerdalen. Du kan fint steke avletter og rømmebrød i samme jern som krumkaker. Denne oppskriften gir ca. 35 kaker.

Kommentarer

  • skye_jacobs

    Eg legger en asjett oppå avlettene i boksen , da er de flate og fine , men når de står fremme ei stund da bøyer de seg igjen 🥺Gode råd ta’s imot

  • miller.zboncak

    Mine avletter bøyer seg etter noen dager

    • gust

      Hei Edith, kan det ha noe med oppbevaringen å gjøre? De bør ligge tett og tørt 🙂

    • arely.reinger

      Går ut fra at du har avlettjarn?
      Steker du i krumkakjarn blir de alt for tykke.og ikke luftige akkurat det som « gjør» avletter.
      Derfor så synd at det til stadighet sies at avlettå kan stekes i krumkakejarn.
      Ja røra kan fint stekes MEN du får Aldri avlette i et krumkakejarn.
      Når du steker så legg press på avlettstabelen og la de være skikkelig avkjølt før de legges i boksen.
      Hugs også at avletter skal tørrstekes så er en tålmodighetsprøve.

      • trisha.dibbert

        Joda krumjern går helt fint å bruke ,har gjort det i mange år og de blir like fine .

        • nolan

          Det finnes vel ikke avlettjern som er elektriske?
          Hvordan får man tak i avlettjern? Og må man ga gammeldags komfyr å snu den på?

          • william.strosin

            Steker i mitt gamle (gammeldagse) bakelsejern, det går fint på induksjonsovn. Bruker en metallsaks som ligger som et « kryss» på toppen av satabelen for at de skal holde seg flate