Aristokrater
Aristokrater er små fingertykke og sylinderformede mandelkaker, som gjerne pyntes og smaksettes ved å pensle med egg og drysse perlesukker over. En porsjon av denne oppskriften gir cirka 50 kaker.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Skåld og finhakk mandlene.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mandlene.
3. Smuldre Melange i melet med bakepulver og arbeid alt raskt sammen. La deigen hvile en times tid.
4. Trill deigen til stenger som legges på bakeplate dekket med bakepapir. Pensle med egg blandet med litt vann.
5. Stek i stekeovn ved 180 grader i ca. 12 minutter, midt i ovnen.
6. Avkjøl kakene på platen etter steking, eller dra bakepapiret med kakene over på en stor fjøl, slik at de avkjøles raskere og blir lettere å skjære.
7. Skjær kakene i stenger når de er helt kalde.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Kommentarer