Dette er en frisk kake med nydelig smak av appelsin og en enkel, syrlig glasur. Den er lett å slenge sammen og smaker ekstra godt til kaffen.

Kommentarer

  • lenna_streich

    Denne har blitt en av mine favoritkaker rask og enkel å lage 👏🤗

    • douglas_gutkowski

      Takk for kjempefin tilbakemelding, Randi! Det er alltid hyggelig å høre fra dere som bruker oppskriftene våre 😊

  • nova

    Hei, skal egg, smør, melk og juice vispes mye, f.eks. med kjøkkenmaskin?

    • clemmie

      Hei Kari! Nei, her er det ikke luft som skal vispes inn, men røren skal bare blandes raskt sammen. Lykke til! 🙂

  • zaria

    Kan saften av appelsinen erstatte appelsinjuice? Under Glasur står det juice, melis og 1 appelsin, revet skall til pynt. Litt forvirrende. Skal appelsinsaften ikke brukes, eller erstatte

    • haley_heathcote

      Du kan bruke hva slags juice du vil. Enten det er kjøpe appelsin juice eller friskpresset.
      I glasuren kan du gjøre det samme, der kan du også enten tilsette eller bytte ut med sitron.
      Men det er en smaksak

    • margarett

      Hei Solbjørg! Takk for at du har et våkent øye! Ja, dette var uklart skrevet, jeg skal rette opp oppskriften. Det er bare skallet du skal bruke fra appelsinen i glasuren. Men som Turid skriver her, så kan du gjerne bruke saften av appelsinen hvis du vil det, istedenfor juice fra kartong. Lykke til! 🙂

  • gregoria

    Kan appelsinjuicen byttes med annanas eller tropisk ?

    • dessie

      Hei Bjørg! Ja, her kan du bytte ut med den juicen du foretrekker. Lykke til! 🙂

  • destin

    Hei. Det ble desverre mislykket. Den hevet seg veldig lite. Fulgt oppskriften nøye. Tips/triks? Gå ned til 26 cm form?

    • kara.kuhn

      Så leit at oppskriften ikke svarte til forventningene, Solveig! Det er vanskelig å si hva som kan ha gått galt her siden 2 ts bakepulver normalt sett skal være nok til å heve kaken godt. Men det er ikke så dumt å gå ned på størrelsen på formen – 24/26 cm burde gi en høyere kake.

      Håper ellers at kaken falt i smak! God bakelyst 🙂

  • chester

    Hei. Kan man bruke olje i stedet for margarin? Og evnt hvor mye.

    • jordane.spencer

      Hei Gerd!
      Vi har ikke laget denne oppskriften med olje så det er vanskelig å si med sikkerhet hvordan det vil påvirke smaken og resultatet. Prøv med 0,5-1 dl nøytral olje og spe eventuelt med litt mer appelsinjuice dersom kakerøren blir for tørr.
      Lykke til med kaken – håper den faller i smak 😊

  • ulises

    Lyst til og prøve denne. Brukes det vanlig appelsinjuice eller safta fra appelsinen i denne oppskrifta?

    • ophelia.dach

      Hei Lene! Så gøy at du vil prøve oppskriften. Du kan selv velge om du vil bruke juice fra butikken eller om du vil presse appelsinene selv. Men hvis du går for juice fra butikken kan det være lurt å kjøpe en som ikke er laget på konsentrat.
      Lykke til med kaken – håper den faller i smak 😊

      • wilson

        Supergod kake som virkelig falt i smak her 👍😊 Kan sikkert fryses og denne? Men uten glasuren da vil jeg tro😀

        • karina

          Så hyggelig at oppskriften falt i smak, Lene😊
          Kaken kan gjerne fryses – også med glasuren på. Bare vær oppmerksom på at glasuren kan få en litt annen konsistens etter en tur i frysen.
          God bakelyst 😊

  • brandt

    hvor mye margarin i fast form

    • julie.buckridge

      Hei Torill! Du kan erstatte 3 dl Flytende Melange med 270 g Malange i folie. Smelt forsiktig på lav varme før den helles i røren. Lykke til med bakingen 😊

  • ericka.gulgowski

    Den ble da for søt! Er sukkermengden riktig?

    • itzel

      Prøvd med mindre sukker?

    • mathilde_huel

      Frisk og god påskekake 🐣. Enkel å lage 👌

      • donavon

        Takk for tilbakemeldingen, Torun! God påske 🙂

    • maia.metz

      Hei Hilde! Den er riktig, men man kan gjerne variere litt dersom man ønsker det. God påske!

      • graham.lowe

        Har bakt den idag. Den ble kjempegod. Veldig enkel og grei oppskrift.

        • mossie_tromp

          Hei Anne Marie! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, og at du synes det var enkelt å følge oppskriften, det blir vi veldig glade for å høre. Ønsker deg en fin påske! 🙂