5 middager som kan lages dagen før
Noen dager er det rett og slett ikke tid til lengre middagsforberedelser, men det betyr ikke at man ikke har lyst på en god og smakfull middag. Ved å bruke litt tid dagen før til forberedelser, kan du ha middagen klar i kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb eller skole. Da gjenstår kun oppvarming og du kan nyte god middag i rekordfart.
Pai med ost og skinke
Dagen før: Følg fremgangsmetoden i denne oppskriften helt frem til steking. Sett paien klar i kjøleskapet.
Samme dag: Stek paien på 200 grader i 10-15 minutter.
Falafler med yoghurtdressing
Dagen før: Forbered falaflene og følg denne fremgangsmåten helt frem til steking. Lag også dressingen og kutt grønnsakene. Oppbevar grønnsakene i kaldt vann i kjøleskapet eller i hver sin lufttette boks – da holder de seg best.
Samme dag: Stek falaflene og varm opp pitabrødene.
Gulrotsuppe med chili og ingefær
Dagen før: Lag suppa etter denne oppskriften og la den avkjøle på kjøkkenbenken før setter den i kjøleskapet.
Samme dag: Varm opp suppa på komfyren og server med godt brød.
Kylling- og mozzarellagrateng
Du trenger:
- 2 ss Flytende Melange
- 0,5 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk gulrøtter
- 400 gram kylling i strimler
- 1 boks hakkede tomater (400 gram)
- 1 ss oregano
- 0,5 ts cayennepepper
- 0,5 ts chilipulver
- 0,5 ts malt koriander
- 0,25 ts spisskummen
- 200 gram revet mozzarella
Slik gjør du:
Dagen før:
- Finhakk løk, hvitløk og gulrøtter. Varm opp en kjele på middels sterk varme med Flytende Melange.
- Ha løk, hvitløk og gulrøtter oppi pannen og stek til løken er myk, men ikke brunet.
- Tilsett kylling i strimler og gi den en rask bruning på alle sider.
- Ta stekepannen av varmen. Bland sammen hakkede tomater, oregano, cayennepepper, chilipulver, koriander og spisskummen i en bolle. Hell tomatblandingen over kyllingblandingen og bland det godt sammen. Ha det over i en ildfast form og sett i kjøleskapet.
Samme dag:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Dryss revet mozzarella over den ildfaste formen.
- Stek i ovnen på midterste rille i 25 minutter.
Rask pytt i panne med speilegg
Du trenger (til to porsjoner):
- 1 stk løk
- 4 store poteter
- 200 gram bacon i terninger
- 4 ss Flytende Melange
- 4 stk egg
Slik gjør du:
Dagen før:
- Finhakk løk og del poteten i små terninger, cirka 1×1 cm.
- Legg løken og potetterningene i en bolle med kaldt vann og sett i kjøleskapet.
Samme dag:
- Varm opp en stekepanne med Flytende Melange. Ha i bacon i terninger og stek til de er gylne og sprø. Ha baconbitene over på en tallerken med kjøkenpapir og la baconet renne av seg. Behold fettet i pannen.
- Ha løk og poteter i stekepannen og stek til potetene er møre, i cirka 10 minutter. Tilsett baconbitene og stek videre i 2 minutter.
- Varm opp en stekepanne til med Flytende Melange. Stek eggene og server speileggene på toppen av pytt i panne.